Jeneratörle beslemede sayaç ölçümü sorunu.

Kesin ADALET isteniyorsa tek çözüm her daire için 2 adet sayaç (Şebeke+jeneratör) kullanmaktır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaslar yorumlarınız ıcın tesekkur ederım hepınıze saolun.
 
Enversör kontaktör grubunun daire gücüne göre seçilmiş kontaktörlerle yapılarak daire sayaç panosunda çözülebilir bu tür problemler...
 
Merhaba,
Köhler firması hem şebekeyi hem de jeneratörü ölçen tipte sayaç imalatı yapıyor.
T1,T2,T3 şebeke var iken tarifesine uygun yazıyor jeneratör devreye girdiğinde ise T4 yazıyor dolayısıyla jeneratörden o sayaç ne harcamış belirleniyor.Bu uygulama için Tedaş'tan izin almak lazım tabi yada süzme sayaç olarak kullanılabilinir.Köhleri arayıp bilgi alabilirsiniz 0212 886 26 39

iyi çalışmalar
 
Merhabalar arkadaşlar vakti zamanında benimde karşıma böyle bir sorun çıkmıştı.
En basit yöntemi ile sebeplerinden 1 tanesi maliyet neden ile bu yöntem seçiliyor yani jeneratör ün daire sayaçalarından önce devrede olaması.ilk başta elk projesinde çoğu mütahitler jeneratörü hesaba katmaz nadir olarak elk müh de dahil.jeneratör alımı sırasında 400kva lık bir makinanaın fiyatı biraz uçuşa geçiyor haliyle bunun üstüne vergisi de eklenince vede 150 dairelik bir siteye daire başı 2 adet kontaktör hesap edin 300 adet kontaktör dairelere. ortak alan 2 adet, asansör en az 4 adet asansör olduğunu var sayarsak totalda 310 adet kontaktör buda hesapa katılınca bunların güç kablosuda kontaktörlerin yarı fiyatını buluyor mesafeye bağlı olarak.
kullanıcıya fiyat da haliyle artıyor bu sesepden dolayıda jen tedarikçisi satıcı v.s de malı satmak istiyor ancak müsteriye fiyat fazla geldiğinden kabul edilmiyor ve en basit saçenek olarak binanın ana girişine sayaçlardan önce toplam güç kadar 2 adet kontaktör koyuluyor maliyet düşüyor haliyle .bir jeneratörün 1 yılda çalışma süresi 45 saati geçmediğini varsayalım bunun parasınıda tedaş a elektrik kurumuna ödeniyor .
Ancak sayaçlardan önce jeneratör grubunu bağlanması normalde yasak ancak elek kurunmundan izin işlemleri ile yapılabiliyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Aynı sorundan muzdaribiz. Geçen zaman süresince konuyla ilgili değişen herhangi bir durum oldu mu acaba?
 
Otomatik transfer panosu olduğu halde jeneratör çalışın ça dairelerin saati yazmasin diye nasıl bisey yapabilirim transfer den çıkan yük çıkışı saatlerin enerji aldığı 3faz barasina bağlı ne yapmak gerekir.
 
Bu konuda yapılabilecek hiç bir şey yok malesef . Benzer bir mevzu olarak bulunduğumuz sitede su kesintilerinde depomuzdan beslendiğimizde yine dönen sayaç yüzünden su parası veriyoruz bedavadan .
Her daire için sayaç sonrasından bir hat çekip böyle külfetli bağlantı yapamıyacağınıza göre mecbur giriş barasına bağlantı yapacaksınız . Bu noktada da XEDAŞ ellerini oğuşturmaya devam edecektir.
 
her bir dairenin sayaç çıkışına ayrı ayrı transfer şalteri koymak lazım.

Selam adem abi yani o zaman 2tane 3tf44 u sbk ve jen yapicam jeneratör için aşağıdaki transfer p anosundan 1 adet 5×6 kablo cekucem daireye o zaman 103 104 sbk jen.kumanda kintaklari içinde kumanda kablosu cekicez o zaman
Yani kısaca daire içine de transfer panosu yapi caz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst