jeneratör

Katılım
21 Kas 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
Merhaba arkadaslar iki adet 400 kva jeneratoru yedeklemeli yani biri calismaz ise ikincisi calismasi icin nasil bir calisma yapmam gerekiyor yardimlariniza ihtiyacim var simdiden tesekkur ederim .
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Jenaratorun biri rahatlikla yuku kaldiriyor benim yapmak istedigim elektirik kesilince jenarator herhangi bir arizadan dolayi devreye girmez ise ikinci jenaratorun devreye girmesini istiyorum
 
Senkronizasyon sisteminde bir ana jeneratör birde yedek vardır eş yaşlandırma modu vardır. Yükü iki jeneratör birden karşılar yük miktarı düşükse diğeri devreden çıkar enerji geldiğinde Şebeke ile senkron olup şebekenin geldiği hissedilmez. Bu en sağlıklı çözüm.
Bunun dışında pek tavsiye etmeyeceğim kumanda ile bir çözüm üretilebilir diye düşünüyorum.
 
Senkron istemiyorum ona gerek yok dedigim gibi jeneratorun biri arza yaparsa onun yerine gecikmelide olsa bile ikinci jenerator calismasini istiyorum
 
Dediğim gibi kumanda ile çözüm üretilebilinir ama tavsiye etmem takip edilen de kumanda edilende güç devresi olmalıdır.Gen2'de şebekeyi izlemeli ve şebeke geldiğinde çıkışını açıp şebeke şalterini kapamalı bunun için PLC'li veya mikro işlemcili bir (beyin) kontrol ünitesi ile şebeke-Gen1-Gen2 gerilimleri izlenerek kumanda edilen bir sistem tasarlanmalı.
 
Son düzenleme:
Arkadaşım ana jeneratörün şebekeyi izleyecek,kesinti de ilk olarak o devreye girecek.
Yedek jeneratör ise ana jeneratörü izleyecek,kesinti anında ana jen. devreye girmez ise
veya devrede iken arıza meydana gelirse,arıza sinyalini aldığı anda yedek jeneratörün devreye girecek..
Bunun için jen. güçlerine göre iki ayrı transfer panosu hazırlamalısın..
Bizdeki sistem bu şekilde,Yaşlı Uzman ustamın dediği gibi daha farklı uygulamalarda yapılabilir..
 
Merhaba arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim benim istediğim sisteme uygun olan cevap
zbyrblc arkadaştan geldi.
Şimdi zbyrblc arkadaştan basit bir bağlantı şeması istiyorum sistem nasıl calışacak ve devreye jenaratörler nasıl devreye girecek.
 
dedigim gibi nette cokca kaynak var biraz arastirin.hic olmadi ben size en basitinden bir sema cizmeye calisirim fikir vermeye yardimci olur.kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,124
Mesajlar
915,205
Kullanıcılar
449,832
Son üye
SametKepenek

Yeni konular

Geri
Üst