Jeneratör panosu yapmak

Katılım
18 Ağu 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar merhaba.
Şantiyemizde eskiden 375 kva işbir jeneratör vardı. Dağıtım panosunda şebekeye ve jeneratör için birer tane motorlu şalter vardı.Şebeke referansı jeneratör ün üstünden geçiriyor sistem çalışıyordu.Şu an 1000 kva lık mtu jeneratör aldık. Sistemden sadece kontak ucu alıyor.sisteme otomatik e aldığımda şebeke gittiğinde de jeneratör çalışıyor ilkten şebekenin motorlu şal. düşüyor sonra jeneratör ün motorlu şal. kuruyor sistem çalışıyor.Bu arada dağıtım panosunda jeneratör tarafında motor koruma ve zaman rölesi var aynısı şebeke tarafında da var. Ama tekrar şebeke elektriği geldiğinde jeneratör duruyor ama tahminim boş da döndüğünden enerji üretiyor ve fazlar zaman rölesi veya motor korumalar da çakışıyor şebeke motorlu şalteri çalışmıyor. Bu arada mot. Şalter de açma kapa ve nötr ucu var birde acil stop uçları var. bu siteme otomatik nasıl çalıştırabilirim.

Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Birinci (işbir) yük çıkışını yani ats panosunda şebeke ve jeneratörün ortak barasını diğer büyük jeneratörün ats panosundaki şebeke şalteri girişine bağlayabilirsiniz. Böylece MTU eğer birinci jeneratörde bir problem olur ya da birinci jeneratör ats sinde bir problem olursa (şebeke geldiği halde şebeke şalteri kapamzsa örneğin) MTU daki ats de şebeke olmadığı için mtu çalışır. ancak mtu panosunun std. oto kumanda panosu olarak çalışması gerek ve jeneratör çalışmadan önce bir süre gecikme verilmesi gerekir. Eğer iki jeneratörü yedekli kullanacğım diyorsanız bu şekilde yapılabilir. Eğer önceliği MTU ya verecekseniz de bu sefer MTU ats çıkışını diğer jeneratörün şebeke girişine bağlayabilirsiniz. Eğer ikisi aynı anda çalışacak diyorsanız zaten senkron yapmak gerekiyor biliyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst