jeneratör kontaktörunu devreye alma schneider nsx 400 şebeke nsx630f

asibaran

Üye
Katılım
16 Kas 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
[video=youtube;aed7TOKGH2Q]https://www.youtube.com/watch?v=aed7TOKGH2Q[/video]

video da gorulduyu gibi aralarında mekanik kilit varsa faz catısması olabilirmi yada Şebeke varken jeneratör devreye girme ihtimali varmı 1 i devre dışı şuan bunları yeniden nasıl kurabiliriz yardım edebilecek bir robin hoood varmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mekanik kilitli sistemde,faz çakışması mümkün değildir.Şebeke varken ( elektriki kilit de mutlaka vardır ),jeneratör şalterini hiçbir kapatamazsınız.Sistem zaten kurulmuş,siz neyi kurmak istiyorsunuz.Sistem çalışmıyor ve elinizde kumanda şeması varsa,ondan yararlanın.Zorlanıyor iseniz,servisinden yardım isteyin.
 
Selamun eleykum umarım rahatsız etmiyorumdur benim aksa jeneratör hakkında bir sorum olucakta bu konuda bana yardımcı olurmusunuz
 
Arkadaşlar Aksa jeneratör 259 arıza kodu hakkında yardım edebilecek kimse yokmu
 
sorun kazan dairesinde ufak caplı 1 yangıncıktı ve 1 jenerator kontaktörü devre dısı kaldı bu sistemi tekrar kurmak icin 1 bilgi gerek bana yoksa deneme yanılma dahamı uygun
 
Hocam durumu tam olarak anlatabilirmisiniz, tam olarak sistemin nasıl çalışmasını istiyorsunuz?

Kontaktör den bahsediyorsunuz ama bahsettiğiniz malzeme motorlu şalter olmalı. 350 kVA jeneratörümüzde şebeke taradındaki Motorlu şalterin kurma mekanizması arızalı çıkınca kurma mekanizmasını söküp sadece tmş yi jeneratör üstünde bırakmıştık. Bu durumda şebeke TMŞ sini ve yük TMŞ sini manuel olarak elimizle 1 konumuna alıp sistemi şebekeden besledik. Jeneratördeki tüm seçici şalterleri (oto-manuel Şebeke-jeneratör vs.) 0 konumuna aldık ek önlem olarak ta jeneratör TMŞ sinin kurma mekanizmasını kilitli pozisyonuna aldık. bu durumda sorunsuz sistemi beslemiştik.

Video sizin jeneratörünüze ait değil sanırım. Jeneratörün kumanda panelinin ve tmş lerin resmini ekleyebilirmisiniz?
 
yukardaki video bizim oteldeki bahsettiyim pano bir motorlu salter jeneratorun diyeri ise şebekenin bunları kurma ile ilgili bir bilgisi olan veya kullanmış olan bir arkadas bulsak iyi olacak calışma prensibini bilmek istiyoruz suan jenerator salteri devre dısı videodaki gibi tekrar devreye alırsak sebeke jenerator sorunu olabilirmi onu ogrenmem gerek
 
Korkunun,ecele faydası yok.Şebeke enerjisini OG den kesin.Jeneratör devreye giriyorsa,olay bitmiştir.Bu denemeyi,zaten,zaman zaman yapmanız gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst