jeneratör hakkında bir soru

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
443
Puanları
6
Konum
ANkaRA
Arkadaşlar merhaba,iş yerimizin yeni bir jenaratörü var 380 lt aksa..şu anda çalışma saati 38 saat..bunu Bakım için kaç saatte yetkili servisi çağırmamız gerekiyor? yardımcı olurmusunuz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
lt lik jeneratör yeni çıkmış gibi :)Her 1,5-2 aydabir çayınızı içmek için ziyarete gelmelerinde yarar var.Onlardan,bakım çizelgesi edinip ona göre davranırsınız.


sami usta aylık bakım anlaşmasımı uygun,yoksa yıllık bakım anlaşmasımı uygun..uygun derken hangisini tavsiye ediyorsun
 
1,5-2 ayda bir gelmek şartiyle yıllık olur.
 
bence para ve zaman kaybı olur. 2 ayda bir neyine bakacak ? yağına suyuna kaçağına belki en fazla aküsüne... bunlar tarafınızdan da yapılabilir , çalışma saatine çok bakmaksızın yılda bir filitre ve yağ değişimi yeterli olur düşüncesindeyim. haftalık bakım planı ile 5 dk çalıştırırsanız ve o esnada bu söylediklerime bakarsanız bence yeterli
 
İlk 40 saat için bir bakım gerekli yağ değişimi yapılıyor filtre ler dahil 2 bakım 140 saat te yapılıyor.
Ben ilk 40 saati yaptırdım her ay çalıştıyorum 10-15 dakika ayda bir mutlaka çalışmalı veya haftada 1 defa 5 dk yeterli.
Bakım işi yağ su kontrol ediyorum kaçak varmı su eksikmi diye sorun yoksa sıkıntıda Yok bu arada garanti bittimi bakımları kendim yapıcam. Aksadan tüm filtreleri alabilirsin. Bakım zor değil.
 
aslında 6ayda bir yada 250 saatte garantiden sonra yılda 1 ama aksa marka olduğu için ilk 6 ayda bakım yaptırmazsanız cihazınız garanti kapsmı dışında kalır
 
teşekkür ederim .yazan arkadaşlara
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,887
Son üye
ckiplano

Yeni konular

Geri
Üst