jeneratör hakkında basit bir soru? ( sedaş ile alakalı )

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
selamlar.. Genelde hep duyuyorum jeneratörü oraya bağlarsan yada transfer şalterini hem yakıtını ödersin hemde sedaş'ın ödemesi gereken yerde faturaya yansır.. Ondan sayacın önüne bagla vs deniyor... tam anlatamamıs olabilirim bu durum nedir acaba?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Basit olarak anladığımı anlatayım. Normal Şebeke elektriğini kullanırken bu kullanılan elektrik sayaç tarafından yazılır ve karşılığında kullandığımız kadar elektrik faturası öderiz. Jeneratörden elektrik kullanırken sadece mazot parası ödememiz gerekir bu yüzden jeneratör çalışırken elektrik sayacının yazmaması gerekir. Aksi halde hem mazot parası ödemiş hemde sayacın yazdığı kadar fatura ödemiş oluruz.
 
merhabalar simdi normal sartlarda bir isletmede işletme trafosu var ise onun kesici vs vs oldugu yerde hemen bir işletme sayacı vardır ve ondan sonra dagalır hatlar onun için sayactan once takılması soz konusu degıl ama bazen genelde tarafosu olmayan işletmelerrde bu biraz farklı oluyor dikatlı olmak lazım
 
Basit olarak anladığımı anlatayım. Normal şebeke elektriğini kullanırken bu kullanılan elektrik sayaç tarafından yazılır ve karşılığında kullandığımız kadar elektrik faturası öderiz. Jeneratörden elektrik kullanırken sadece mazot parası ödememiz gerekir bu yüzden jeneratör çalışırken elektrik sayacının yazmaması gerekir. Aksi halde hem mazot parası ödemiş hemde sayacın yazdığı kadar fatura ödemiş oluruz.

buyüzden elektrik sayacının yazmaması için sayaçtan sonra mı kablosu çekilmelidir ?
Bir çok yerde bu sorunla karşılaşılıyor malesef çözüm olarak farklı yöntemler sunuldu.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/jeneratör-çalışırken-yazmayan-sayaç-devresi.112522/

tesekkurler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdi çektiğin güce göre değişir senin o dediğin. Yüksek güçle besleme yapıyorsan 2 kontaktörü kilitlemeli çektirip şebeke ve jeneratör kontaktörü şebeke kontaktörü çekiliyken sayaç yazar jen kontaktörü çekiliyken sayaç kapanır yazmaz. Sayacına bağlı akım trafosu falan varsa bu tarz yöntemlere başvurursun.
 
buyüzden elektrik sayacının yazmaması için sayaçtan sonra mı kablosu çekilmelidir ?

Daha önceden çekilmemiş ise ya yeni bir transfer panosu kurarsınız yada x5 akım trafolu sayaç ise sayaç ölçüm fazını şebeke kısmına bağlarsınız.Eğer düz sayaç ise linkini verdiğim konuda gerekli bağlantı var o şekilde ki bağlantı ile sorun çözülebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst