jeneratör bağlantısı

erdvil

Üye
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
37
merhabalar bi bakkal dükkanına jeneratör bağlanması gerekiyor nasıl yol izlemem gerekiyor.şemalı olarak cevaplarınızı bekliyorum...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evet arkadaşlar bende çok merak ediyorum. Nasıl Bağlanır ?
 
arkadaşım benim jeneratörü bağlyacağım yer bi dükkan 5 tane floresan lamba 1 tane ufo pc yazıcı vs. bunun için internetten biraz arıştırdım.en mantıklısı enversör şalter kullanmak daha mantıklı ve maliyetsiz.bağlantsıda çok basit olduğunu düşünmekteyim.
 
Dediğiniz gibi en basit ve ucuz yöntemi çift kontaklı bir enversör şalter kullanmak.
Şebekeden gelen faz ve nötürü şalterin bir girişine bağlanıyor. Diğer girişine de jeneratörden gelen faz ve nötr giriliyor. Şalterin ortak çıkış uçları da sigortaya giriyor. Nötr de gene tesisattan gelen nötrlere bağlanıyor. Yani Şebeke nötürü de ayrılmış oluyor. Şayet ayrılmazsa jeneratör nötürü ile çakışır. Monofaze jeneratörde aslında nötr bulunmaz. Her iki çıkışda faz bulunur.

Çok önemli bir konu da, prizlerde mutlaka gerçek topraklama olması. Şayet nötrden sıfırlama yapılmışsa jeneratör çalışırken buzdolabının gövdesinde elektrik bulunur. Sıfırlama köprüsünü iptal etmek gerekir.
 
merhabalar şefim daha ben bu işe girişmedim yani daha şalteri almadım.kafam takılan bi sorum olacak monafaze enversörde 3 tane kontak yokmu? 1 şebekeden gelen besleme 2 jeneratörden gelen besleme 3 ise ortak uç değilmi doğrumuyum şefim kafama takılan ise nötr kontak bulunuyormu enversörde?
 
Mesajımı dikkatli okursanız orada çift kontaklı enversör şalter dedim. Yani şebekeden gelen besleme için, jeneratörden gelen besleme için ve ortak uçlar çift olacak. Çift kontaklı bulamazsanız 3 fazlı kullanabilirsiniz. Bu durumda bir kontak boşta kalır.
Nötr kontak diye olmaz. İkinci sıra kontakları nötr için kullanacağız.
 
Kontaktör kullanarak nötr'leride ayırmanız doğru olacaktır.
 
Son düzenleme:
Bence de kontaktör kullanarak yaparsanız daha doğru olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst