Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar jeneratör devrede iken kompanzasyon sistemini çalıştırmalımıyız yoksa çalıştırmamalımıyız. Çalıştırmıyacaksak sebebi neden ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kardeş eğer jeneretör devrede iken kompanzasyonu kullanacaksan daHA İYİolur çünkü şebekeden fazlaakım çekmesi senin kompanzasyon na bağlı olarak ve iletken sigorta vebenzeri malzemeler ona göre seçilir bu nedenle jeneratör devrede iken kompanzasyonu devreye almam tesise zarar yerine fayda sağlayacak bu nenle kullanırsan iyi olur
 
Jeneratör ve Kompanzasyon ilgili konular birleştirilmiştir. Lütfen soru sormadan önce, daha önceki yazılan mesajları okuyunuz.
 
Son düzenleme:
Bana görede gereksiz.
 
Alternatörlerin hemen hepsinde voltajın sabit kalmasını sağlayacak Voltaj regülatör kartları mevcuttur.
Bu kartlar aynı zamanda alternatörün akım/gerilim faz açılarını da denetler ve buna göre ikaz verirler. Bu şu anlama gelir ki her alternatör aynı zamanda kendi kendisinin kompanzasyon devresidir.
Jeneratör alternatörleri kendi devresini kendi kompanze eder. Hatta bazı santrallerde sadece devreyi kompanze etmesi için senkron generatörler çalıştırılarak ikaz akımını arttırıp azaltmak suretiyle dinamik kompanzasyon yapılır.
Bundan dolayı dışarıdan ileve bir kompanzasyona ihtiyaç yoktur. İlave kompanzasyon kullanırsanız alternatörün kafasını karıştırabilirsiniz.
 
Bazı jeneratör sistemleri üzerinde çeşitli kontrol sistemleri olduğu doğrudur. Bunlar Gerilim, Frekans ve Akımdır. Jeneratörlerde enerjiyi üreten alternatörlerin iç dirençleri, şebekenin iç direncine göre çok daha fazladır. İç dirençlerinin fazla olmasından dolayı jeneratörlerin bir çoğunda gerilim Harmonikleri Şebeke nin Harmoniklerine göre daha fazla olacaktır. Bu sebepten dolayı sisteminizde jeneratör devrede iken kompanzasyon sisteminizin de devre dışı olması gerekmektedir. Ancak çok özel bazı uygulamalar için ve yüksek güçlü jeneratörlerde (alternatörlerin iç dirençleri daha düşük olanlar) sadece bir kademelik sabit bir kondansatör gurubu reaktörlü olmak şartıyla takılabilir. İkinci bir sakınca ise jeneratör sistemlerine tam otomatik kompanzasyon sistemi uygulaması yapıldığında kondansatörlerin devreye girme ve çıkma anlarında çıkış geriliminde ani düşüşler ve sıçramalar olabilir ki bunlarda hiç istenmeyecek durumlardır.
 
Son düzenleme:
sevgili arkadaşım sen önce kompanzasyonun temel mantığını öğrenmelisin. bu temel mantıkta şudur:kompanzasyon bir tasarruf sistemidir kaba tabirle. mesela 15 amper çeken bir motor kompanzasyonlu sistemde 10 ampere kadar düşen bir akım çeker. temel amaç enerji nereden sağlanırsa sağlansın sistemdeki kaybı önlemek buda kompanzasyon demek.
kolay gelsin.
 
meslektaşım kompanzasyonu jeneretörle devreye alsan iyi olur çünkü işletmenin devre elemanları kompanzasyon sistemine bağlı olrak seçilmiş
 
Sn.muratyüğün
" meslektaşım kompanzasyonu jeneretörle devreye alsan iyi olur çünkü işletmenin devre elemanları kompanzasyon sistemine bağlı olrak seçilmiş " diyorsunuz!..

Sanıyorum ki aşağıda gerekli açıklamalar ile birlikte bir çok arkadaş Jeneratör çıkışına kompanzasyon bağlanmaması gerektiği konusunda hem fikir.

Acaba bizlere jeneratör çıkışına neden kompanzasyon bağlanması gerektiğini açıklayabilrmisiniz.

Not: Bu arada konuya bir ekleme yapayım. Eğer jeneratör çıkışındaki yükten dolayı harmonik oluşmuş ise devreye giren reaktörlü dahi olsa kompanzasyon kondansatörleri harmonik miktarını daha da arttıracaktır.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst