jeneratör çıkış gerilimi düşük

sonmezelk

Üye
Katılım
10 Tem 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
elimde Honda marka kendinden ikazlı bir fazlı benzinli bir jeneratör var.arızası çıkış gerilimi alamıyorum en fazla 5 volt alabiliyorum.stator sargıları aynı bir fazlı daimi devreli yardımcı sargılı motorların aynısı 22mf bir de kondansatör var yardımcı sargıya bağlı durumda .gücü de 3,9kva dir.rotorunda bilezik yok.iki adet sargı var bu sargılar da iki adet diyot ile devreleri sanki kısa devre edilmiş gibi.rotordaki iki ayrı sargı birbirinden bağımsızdır.diyotlar sağlam rotor sargıuları da sağlam ama çıkış alamıyorum.kondansatörü değiştirip denedim sonuç aynı.sorun nerde olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kendinden uyartımlı jeneratörlerin en hassas yeri ikaz sargılarıdır.Muhtemelen harici bir kart üzerinden kuplaj söz konusudur.Şayet o kart mevcut değilse yük akımı tahrikli motor sistemi vardır. Kart yoksa ikaz sargıların veya kartın yanmıştır..
 
diyotları tektek sökerek ölçtüm, dirençleride ölçtüm değerler normal. kondansatörü değiştim yine değişiklik yok sargı uçlarında kopuk yok sargılarda herhangi bi yanıkfelanda gözükmüyor çıkış 1,5 - 2v sorun nerede olabilir
 
generatörün ikaz kartının enerjisini kes boşta jeneratörü çalıştır eğer 100 volta yakın enerji alıyorsan ikaz sargılarında bir sorun olmaması lazım ikaz kartını kontrol et
 
ikaz kartını bağlamadım enerji yine aynı 1.5 voltu geçmiyor yardımlarınızı bekliyorum
 
Sn.sonmezelk,regüle ve uyartımı sağlayan kartı değiştirmen lazım.Elinde uğraştığın makinenin uyartılmadığı kesin.Bu kartı temin etmen gerekiyor.Kolay gelsin.
 
Sn.sonmezelk,regüle ve uyartımı sağlayan kartı değiştirmen lazım.Elinde uğraştığın makinenin uyartılmadığı kesin.Bu kartı temin etmen gerekiyor.Kolay gelsin.

Bahsettiğiniz kart şu üzeinde diyot ve direnç olanmı?
 
jeneratörün kendi kalıcı ikazı kaçmış. harici bir voltajla exıter uçlarına ikaz vermen lazım daha sonra kendi enerji üretir.
 
sarı uçlara baglı olan kondansatör bagımsızmı.yoksa çıkış voltajı ile irtibatlımı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,213
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst