Jeneratörün otomatik devreye girmesi için pano yardım ...

tsmurat61

Üye
Katılım
22 Kas 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar merhaba. evimde kullanmak üzere 5.2 kw lık dizel monofaze jenaratörümün elektrik kesilince otomatik olarak devreye girmesi ve Şebeke elektriği gelince devreden çıkması için pano tesisatı ve almam gereken malzemeleri listeleyecek arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.panoyu kendim yapacağım sadece nasıl yapacağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız kendim bu konuyu aşarım.az da olsa elektronik ve elektrik bilgim var.
jeneratör 5.2 kw monofaze ve marşlı dır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Jenerator guc birimi kw degil kva dir.sizin istediginiz panonun adi transfer panosu diye gecer,forumda ve nette arastirirsaniz ihtiyaciniz olan bilgilere ulasabilirsiniz
 
@tsmurat61 5.2 kw'lik jeneretorun marşli sistem ama jeneretor üzerinde jikle varsa otomatik çalıştirmak isterken sana sorun yaratabilir.
 
@tsmurat61 5.2 kw'lik jeneretorun marşli sistem ama jeneretor üzerinde jikle varsa otomatik çalıştirmak isterken sana sorun yaratabilir.
dizel motor diyor jikle olmaz. en uygun datakom un 105 veya 205 serisi transfer konrol panelleri var onlarla yapabilirsin.
 
Bendeki benzinliye aklim gitti. Kusra Bakma Haklisin.
 
@alisy bey baya biliyor olmalısınız yada az biliyorsunuz ki benim kw ile kv yı yanlış yazmama taktınız.tavsiyeniz için eksik olmayın.
 
??? Ne alakasi var hocam biseye taktigim falan yok,sadece yanlis olan bi bilgiyi duzeltmeniz icin uyarida bulundum ve mesajimin devaminda sorunuz ile ilgili yardimci olabilecek bir bilgi verdim,ama siz farkli bir sekilde anlamak istediniz heralde
 
Bir adet otomatik transfer paneli ve iki adet kontaktör. Kontaktör seçimini gücünüze göre seçin lütfe.
 
arkadaşlar merhaba. evimde kullanmak üzere 5.2 kw lık dizel monofaze jenaratörümün elektrik kesilince otomatik olarak devreye girmesi ve şebeke elektriği gelince devreden çıkması için pano tesisatı ve almam gereken malzemeleri listeleyecek arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.panoyu kendim yapacağım sadece nasıl yapacağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız kendim bu konuyu aşarım.az da olsa elektronik ve elektrik bilgim var.
jeneratör 5.2 kw monofaze ve marşlı dır.

Merhaba elektronik bilginiz yeterliyse şu devreyi yapabilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20141213_193637.jpg
    IMG_20141213_193637.jpg
    182.7 KB · Görüntüleme: 331

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst