ISIKLI ANAHTAR LED BAGLANTISI HAKKINDA

eminkrts

Üye
Katılım
18 May 2010
Mesajlar
88
Puanları
1
image.png
Yeni aldıgım viko ışıklı anahtarda A ve B faz giriş çıkış uçlarına paralel olarak Led bağlanmış. Resımdeki C ucuna LED işareti konmuş ama boş bırakılmış. Hiç bir yerle bağlantısı yok. Led ucunun birini buraya alsam ve nötr bağlasam olurmu. Led direk 220 volt alınca zarar görürmü. Ön direnç koymak gerekirmi.

VIKO ISIKLI ANAHTAR KOD NO: 90 96 70 19 Karre/ Meridian Beyaz Ç.B M+D/K 01.06.13
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
lamba 220v luktur ayarlıdır zaten, kullanmıyorum ama tasarruflu ampul olunca nötr ihtiyacı duyuluyormuş diye gördüm sen neden çıkaracaksın
 
image.png
Bu vıdeodaki gibi banyo lambası yanarken ledin yanmasını istiyorum. Tasarruflu ampulden geri dönüş yapamayacagı için nötr kablosu çekip anahtardaki boş klemense bagladım. Ledin bir ucunuda buraya bagladım.
 
Ledler duymasın :)
 
güle güle kullanın :) nötr hattı çekme falan kendiniz yaptığınıza göre sizde anlıyor muşsunuz bu işlerden :)
 
Bu anahtar çeşidini hiç görmediğim için merak edip aldım. Nasıl bağlanacağı konusunda kafamda bazı sorular vardı. Araştırıp, öğrendim ve ölçüp, biçtim, sonra gönül rahatlığıyla tuvalet ve banyoya monte ettim. Emekli olduğum için boş vakitlerimde evde ne var, ne yok söker, takarım. Bu sefer bunları çok beğendiler :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst