Isıtıcılı Hava Perdesi

ISTEBU

Üye
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar
Voltaj 380 V, Isıtıcı Gücü 14 kw, motor gücü 600watt, Isıtıcı Akımı 23 A olan bir ısıtıcılı hava perdesi taktırmayı düşünüyoruz. Hava perdesi günde 9 saat çalışacaktır. sizce bu sistem için kompanzasyon gerekli midir? ve aylık faturada ne kadar elektrik ücreti gelir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
15 kw dersek toplam güce, 0.2 tl/kwh=3 tl/saat yaklaşık bir masrafı olur, 9 saatte 27 TL + muhtelif (TRT payı-dağatım vs)+ kdv.
Aslında kompanzasyon yapmanıza gerek olmaz rezistif bir yük olduğu için ağırlıkça. Ancak 9 kw üzeri için kompanzasyon yapın uyarısı gelebilir dağıtım şirketinden..
 
Evet rezistif bir yük olduğu için kompanzasyona gerek kalmayabilir yorum için teşekkürler
Ancak tüketim ücretindeki TRT'nin payını anlayamadım_?
 
Kim anlıyor ki:) ama ufak tefek birşeyler kesiliyor, herhangi faturaya bakın göre3ceksiniz.. Mesela geçen ay gelen 12000 küsür tl lik faturamızda 163 tl trt payı vardı..
 
Merhabalar arkadaşlar bende araştırma yapıyordum ama konu açılmış ama çok eskide kalmış. İki mağazamız için araştırma yaparken http://www.wentwayhavaperdeleri.com rastladım. Rastlamam site ile ilgili olmadı onu sonradan buldum ama bir çok markete girerken veya mağaza kafamı kaldırdığımda Wentway diye bir marka gördüm. Ankara'da bir çok mağaza marketde bu ürün takılı idi. Diğerlerinden farkını araştırdım nedir ne değildir. Enerji tasarrufu var mı yok mu , servis ağı nasıl, fiyatları iyi mi çeşitlimi diye. Oradan buradan araştırma yapacağıma bu sefer firmanın direkt kendisi aradım ve durumu izah ettim. Firma sahibi ile konuşma fırsatı buldum. Yaklaşık yarım saat konuştuk. Daha sonra bana Wentway Hava Perdeleri kataloğu yolladı kendileri ve o süreçte defalarca görüştüm. 200 CM olan ve ısıtıcılı hava perdelerini seçtik. Uzaktan kumandalı idi ve otomatik ısı kontrolü var idi. Yaklaşık iki yıldır kullanıyorum cihazlar diğerlerine göre daha stabil ve sessiz buldum. En büyük özelliği ise sitelerinde var yanmaz ve metal aksam. Diğer marka ürünlerinin yandığını fanlarının eridiğini araştırırken çok okudum. Gönülden tavsiye ederim. Türk Malı olması ise bana gurur verdi ve sizlere de faydalı olacağını düşündüğüm için yazıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst