IR ile Ses İletimi

i.sinaplı

Katılımcı Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
1,173
Puanları
56
Yaş
43
Konum
BARTIN
SELAM arkadaşlar çok basıt devre ile ses sinyallerini uzak mesafeye taşıyabilirsiniz.

DEVRE DENENMİŞTİR,ALICI DEVRESİNDE Q3 VE Q4 TRANSİSTORLERİ AYRI AYRI GÖSTERDİM BUNLAR DARLİGHTON BAĞLANTILIDIR KAZANCIN YUKSEK OLMASI İÇİN BAĞLANMIŞTIR SİZ TEK KILIF İÇİNDE DARLİGHTON BAĞLAYABİLİRSİNİZ NPN OLSUNDA SERİSİ FARK ETMEZ..

J1 JAKINA RADYODAN VEYA TV'DEN MODÜLE EDİLMİŞ SES GİRİŞİ


J2 DEN İSE ÇIKAN SES DALGASINI DİNLEYEBİLİRSİNBİZ...

AŞAGIDA EKTE PAYLAŞTIM

HAYIRLI İŞLER
 

Ekli dosyalar

  • infrared ses.gif
    infrared ses.gif
    8.1 KB · Görüntüleme: 530
Merhabağlar!
Arkadaşım,Q2 den hiç bahsetmemişsin yanılmıyorsam bu bir transistör fakat beyz i boşta transistör ve beyz ine bağlanacaklar konusunda bilgi verirsen sevinirim.
Saol.
,
 
evet Q2 den bahsedersen iyi olur ben de denemeyi düşünüyorum
 
evet Q2 den bahsedersen iyi olur ben de denemeyi düşünüyorum

Değerli arkadaşım Q2 transistörü foto transistördür bu yuzden ucu boştadır,kızılötesi veya gün ışığı geldiğinde Q2 transistörü o zaman iletime geçecektir.Devre kusursuz çalışmaktadır..
 
Dvre ile ilgili tam bir açıklama verseydin. çalışmasını tam oalrak anlatsaydın daha ii olcaktı. devreyi yapacak adam yeterli bilgiye sahip değilse mükemmel bi devre bile olsa yanlış yapabilir en kötüsü çalışmasını bilmeden yapacaktır . diğer konularda daha hassas davranırsak daha iyi olur
 
Q2 yerine IFKBPW 77NB214 diye bi foto transistör kullandım fakat bacak bağlantılarına dair nette bişey bulamadım.. nasıl bağlayacağım acaba bi bilgisi olan var mı?
 
arkadaşlar malzemeleri internette araştırıp ne işe yaradığı nasıl çalıştığı çok kolay öğrenilir.(bacak bağlantıları eleman hakkındaki bilgileri alldatasheet sitesinden aratırsanız bulabilirsiniz). Q2'nin sembolü onun foto transistör olduğunu belli ediyor. Bu arada devrenin sadece verici devreden gelen ses sinyali ile çalışması için Q2 foto transistörünün üzerine TV alıcılarında olduğu gibi koyu renkli cam v.b. ile kapatılması gerekiyor, yoksa her parlak ışığı görünce iletime geçer ve distorsiyon oluşturur... devreyi veren arkadaşa teşekkürler.
 
devre sorunsuz calısıyor deilmi arkadaslar proje ödevim ışık ile ses iletimi saglamak
 
Ses cikisinda gerilim olmadigi icin transistor calismiyor. Bunu nasil cozeriz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst