IP kameralı sistemde kayıt cihazı seçim kriteri

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
IP kameraların görüntü kaydı için

bazı projelerde server/bilgisayar'a kurulu VMS
bazılarında NVR,
bazılarında DVR

olduğunu görüyorum. Hangi durumda hangisi kullanılıyor.? Mesela 150 civarı bir IP kameralı sistemde hangisi, neden tercih edilir. ?
 
Son düzenleme:
Merhaba
Daima Nvr yada Dvr öneririm sonuç itibarı ile yalnızca kayıt alma özelliği olmadığı gibi daha rahat erişim ve kullanım sağlamakta En sağlıklı kayıt saklama yöntemidir.
Tabi 150 Kameralı bir sistemde ise sunucu ile kayıt yaptırmanız daha uygun olacağını düşünmekteyim. Kullanacağınız sunucu tabiki sadece kamera kayıt amaçlı kullanırsanız. Her marka da mümkün olmaya biliyor. Mevcut sisteminize mi entegre etmeyi düşünürsünüz yoksa yeni alınacak bir sistem mi olacaktır?
Yazılımları sunucuya gömülü olarak lisanlı bir biçimde gelmekte bilginize.
 
Araştırken bir başka sitede de 100 kameranın üzerinde bir yer için sunucu önerilmiş.

Peki tek bir sunucu yetiyor mu yada yetip yetmediğini nasıl anlarız, sunucuda olması gereken önemli özellikler nelerdir ve sunucuda yüklü hangi programlar olmalıdır?
 
Adem bey ilk önce kullanacağınız ip kamera marka ve model belirlemeniz gerekmektedir. Sonrasında client yazılımı kaç kameraya kadar desteklediğini bilmek gerekmektedir. Kimi marka kameralar 64 kamera kimisi 128 kimisinde lisans satın almanız gerekmektedir.
 
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Konuyu anlamaya çalışmak ve öğrenmek için bilginizden istifade etmek isterim.

Server'lı bir sistemdeki bazı kavramları yeni öğrendiğimden, eksik bilgiden kaynaklı olarak bazı mantık yürüterek soracağım sorularım abes olabilir. Yukarıdaki yazınızda;

ip kamera marka ve model belirlemeniz gerekmektedir.

1-Onvif denilen özelliğe sahip kamera ve yazılım kullanıldığında, aynı proje içerisinde çeşitli marka kameraları kullanamıyor muyum? (Markadan bağımsız bir sistem kurmak istiyorum. Herhangi bir marka kamerayı sisteme istediğim zaman dahil edebileyim.)

client yazılımı kaç kameraya kadar desteklediğini bilmek gerekmektedir.

2- Client yazılımı nedir? Benim okuduğum bir başka yazıdan anladığım kadarıyla client yazılımı, izleme bilgisayarına kurulu olan bir program. Yani sadece sunucu bilgisayarındaki görüntüyü izlememe olanak sağlıyor diye anlıyorum. Yanılıyor muyum?

3-Sunucu bilgisayarda ise kamera izleme yazılımı denen bir yazılım kurulu olması gerekiyormuş ve bu yazılımın free olanı ve lisanslı olanı varmış. Bu lisanslı olan programların marka, model vs gibi özellikleri konusunda bilgi verebilir misiniz?
 
Merhaba
Kullanacağınız kameralar onvif olması bağzı izleme yazılımlarında işe yaramaya biliyor onvif versiyon farklılığı da sizin karşınıza çıkar ise aynı izleme yazılımda izleyeme bilirsiniz clien bir yazılımdır ve bunun için özel client yazılımlar mevcuttur kaç kameralık bir client yazılımına ihtiyaç var ise fiyatı da değişiklik gösterebiliyor istediğiniz server veya pc ye yükleme yaparak rahatlıkla kulllana bilirsiniz. Bahsettiğiniz proje detaylarını özelden paylaşır iseniz yardımcı olmak isteriz iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst