inverter ile klima

lowespc

Üye
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
24
Selam arkadaşlar
Acaba 1000w (2000) bir inverter ile 950w güçteki mobil klimayı çalıştırabilirmiyim ilk kalkışta sorun yaratacağını tahmin ediyorum siz ne düşünüyorsunuz ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Etiketinde her 1000watt yazan inverter 1000 watt çıkmamakta yani eğer güvendiğin bir inverterse ilk önce inverteri açıp biraz bekle cihaz kendini toplasın daha sonra klimayı çalıştır derim.
 
firma yetkililerine sorduğumda 3 kw lik inverter önerdiler bende vazgeçtim
 
Bu mobil klimanız ilk kalkışta (demerajda) şebekeden tam olarak kaç amperi çekiyor,bunu bir pensampermetre ile klima güç kablosuna "klamp yapıp" pensini kapatıp ölçerek öncelikle görmeniz,okunan bu değere göre 2000,2500 veya 3000 watt'lık (RMS=gerçek çıkış güç değerli) bir inverteri seçmeyi düşünmeniz daha iyi olur.Soğukta hiç çalışmamış klima motoru ile çok yeni çalışıp ısınmış klima motorunun çektikleri demaraj akımları da biraz daha farklı olacaktır.Mümkünse bu önemli testi, klimanın yardımcı sargılı asenkron motoru tam soğukken ve daha öncesinde de hiç çalışmamış iken yapın.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst