inverter çıkışındaki hattın uzunluğu

wolf-4503

Üye
Katılım
2 Mar 2010
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
39
Selamün aleyküm hayırlı bayramlar,
arkadaşlar, ustalar, arkadaşım oturduğu sitenin çevre aydınlatmasını solar panellerle yapmayı düşünüyor.Benimde aklımda alıcı inverter çıkışına olabildiğince yakın olmalı diye bir bilgi kalmış(ama nereden bilmiyorum).Akülere zaten yakın olmalı zira akülerden çekilecek akım 220 tarafındaki alıcının gücüne göre kat be kat fazla, yüksek akım=daha kalın kablo=daha fazla maliyet. Peki 220 tarafındaki hattın uzunluğu inverter çıkışındaki sinyalin yapısına etkisi nasıl olur? verimini ne kadar etkileyebilir?
bilgi, görüş ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aleyküm selam.İyi bayramlar.Kendi tecrübelerime göre inverterin 220 vac çıkışında,ayni şebekeden bir uzatma kablosuyla yapılan uzatmalarda da olduğu gibi,uygun kablo kesitinin kullanılıp,uzunluk çok da olsa,oluşacak olan bir voltaj düşümü,yani bununla orantılı volt*amper=güç kaybının,doğru yapılan kablo seçimi ile en azda tutulması sağlanabilir.Mesafe uzun da olsa inverterin geri besleme şeklinde 220 vac'den gerekli voltaj sinyalini almasında da bir engel teşkil etmeyecektir bu özel durum.Ancak aküyle inverter besleme yani dc. kısmında,yani inverterden önceki voltaj düşümü ve volt*amper=güç kayıpları şeklinde oluşacak olan olası güç kayıplarının tam minimize edilebilmesi için de en kısa ve en uygun (Kalın) kesitte (Uygun amper değeri) için de en uygun kesitteki kablonun da kullanılması gerekir,özellikle sizin de belirttiğiniz gibi.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst