ilk cnc denemesi

akg

Katılımcı Üye
Katılım
21 Kas 2014
Mesajlar
466
Puanları
56
Yaş
43
uzun bir araştırmanın ardından cnc yapımına başlamıştım malzeme olarak playwood kullandım ve sistem yarım kaldı biraz ara vermek zorunda kaldım. Şimdi baştan projelendirip yapmaya karar verdim (bu arada solidworks öğrenmek zorunda kaldık :) ). Bu sefer iskeleti 60x30 kutu profilden, köprü, vs kısmını 10 mm aliminyumdan yapmyı düşünüyorum projeyle alakalı değerli yorumlarınıza ihtiyacım var saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • cnc.JPG
    cnc.JPG
    102.1 KB · Görüntüleme: 114
  • cnc1.JPG
    cnc1.JPG
    155.9 KB · Görüntüleme: 114
  • cnc2.JPG
    cnc2.JPG
    129 KB · Görüntüleme: 105
Hayırlı olsun projen takiptesin..Solid öğrenmiş ama çok mutlu olmamış gibisin bu kadar kolaymı yaw.Ben hala öğrenemedim yeterli zaman ve bilen yok çevremde , olaydı iyiydi.:)
 
Son düzenleme:
epey bi video seyrettim nette solid için, tabi amatörce öğrendik işimizi görecek kadar ölçüler resimlerdeki gibi net işleme alanı 100x70 cm z ekseni biraz yüksek oldu tabi dedim ya acemilik sipariş verirken z ekseni milini 50cm vermiştim ona uymaya çalıştım gerçi tornacı iki taraflı 6 cm tornalayıp bi kısmını yedi :)
benim endişem malzeme siparişi verirken yeteri bilgiye sahip değilidim onun için yataklama rulmanları için up003 serisi ve up001 serisi rulmanlar geldi bu rulmanlarda sıkıntı yaşarmıyım. şuan için sıkıntı y ve z eksenleri için alt destekmiline binen lineer rulmanlarların üzerine tablayı koyduğumda milide bu tablaya sabitlediğimde bu up serisi rulmanlar yere basmıyor, ya rulman ayaklarının altına parça koyacağım boşluk kadar yada mili tablaya bağladığım (ssg16-05) parçasının altına bir parça koyacağım sizce ne yapmalıyım
 

Ekli dosyalar

  • cnc3.JPG
    cnc3.JPG
    62 KB · Görüntüleme: 79
  • cnc4.JPG
    cnc4.JPG
    77.2 KB · Görüntüleme: 72
Rulman altına destek daha mantıklı geliyor bana.50cm z ekseni :)
 
z biraz fazla olduğunun farkındayım, dedim ya acemilikle verilen sipariş 50cm lik mil siparişi vermiştim rulman ve kaplini tornacıya götürdüm bunlara göre aç diye oda iki tarafını 6 cm açtı :) yani 3 cm daha kısaltabilirim 3 cm çok önemli olurmu? daha fazlasına cesaret edemiyorum tekrar tornayla uğraşmak istemediğim için. Birde köprü ayaklar, ön ve arka için 10 mm 6061 aliminyum kullanmayı düşünüyorum bir sorun olurmu kalınlık yeterlimi ?
 
Benim Z eksenimde miller 30cm .Kısaltmayı düşünüyorum.
 
solid te çizdiğim aliminyum parçaları kesilmiş vaziyette alabileceğim bir yer varmıdır.
 
Aslında böyle bir eklenti yapsalar iyi olurmuş program. Config'de bölge ayarlarını girip, en yakın yerdeki işleme merkezlerinden otomatik teklif istese. Gelen tekliflere göre kart bilgisini girip işi yaptırabilsek..
 
Aslında böyle bir eklenti yapsalar iyi olurmuş program. Config'de bölge ayarlarını girip, en yakın yerdeki işleme merkezlerinden otomatik teklif istese. Gelen tekliflere göre kart bilgisini girip işi yaptırabilsek..
Benim lazeci;
Eee ama bunları gene dwg yollamamışsınız!!! der. (Tabi derse 3 gün teklif beklemek de var.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst