Iki elektrodlu sıvı seviye kumandası

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
Sayın arkadaşlar işyerimizde 10 tonluk ek su deposu var yaklaşık 3 yıldır kullanılmıyor devreye almayı düşünüyorum Şebeke suyu ile dolduğu için dalgıç yok sadece su azalınca hidrofor boşta çalışmaması için iki sıvı seviye elektrodu ile kumanda edebilirmiyim iki elektrod arasında su olmayınca sistemi kesermi ? Veya başka bir yöntemi varmı elektrikli samandıra ile olurmu ? (sadece suyun boşalması için sistemi kuğuluyorum daha önce hic böyle pano yapmadım suyu doldurmak için elektrikli samandira ve selenoid vana tasarladım) değerli görüşlerinizi bekliyorum { kusura bakmayın :) }
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba.Estafurullah,bakın buradaki hassas çalışma için 2 elektrod (Depo tabanı ve tavanı) arasına mutlaka 3. bir elektrod konulmalı ki bu çalışma şekli,röleden ince bir ayarla ayarlanıp,iyi bir sıvı seviye kontrolü ayarı yapılabilsin diyedir bu işlem.Röleyi elektronik yoldan,röle devresi içindeki bir trimpotla (Metinde düğme diye geçiyor) bu yolla ayarlayıp,bu panodaki LED'in yapılan bu ince ayarla (Kalibrasyon işlemiyle) ,tam yanar konumuna getirilebilmesi için (Metinde bu tam olarak yazıyor) 3. elektrodun bulunması (Sıvı depolarında,motora start verilerek yapılan "proses kontrol işlemli" ve bir röle) ile yapılan bu sıvı seviye kontrol işlemi için şart gibi görünüyor.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Kullanmakta olduğunuz depo yalıtkan malzemeden yapılmış ise üç elektrod kullanmaktan başka şansınız yok. Eğer metal malzemeden yapılmış pano ile depo arasında topraklama var ise sıvı seviye rölesinin taban ucunu panodan topraklamaya bağla. Alt ve üst elektrodları deponun içine at. Bu şekilde iki elektrod ile çalışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst