Ihlas elektrikli şofben

karaimam

Üye
Katılım
20 Haz 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar şofbenin geçen rezistansı patladı ve sigortalar attı.
bu olay başıma çok geldi ve patlama sırasında akımın suya geçecegini biliyorum ve bu da insanı ürkütüyor.

sizden ögrenmek istedigim şey şu:

Şofbenin baglı oldugu banyoya gelen hatta 32 amperlik sigorta baglı ve şofbenin topraklaması var. Bi rezistan arızası durumunda şofben kısa devre yaptıgında topraklama oldugu halde yinede 7kw lık akım suya geçer mi???
umarım anlatabilmişimdir bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden saolun.
 
evet nötre de toprağa da geçer ama kısa sürede siğorta atar faz kesilir, bir başka deyişle anlık olarak çarpılırsınız veya hassas bir elektronik cihaz olduğunu farz edersek cihaz zarar görebilir, toprak hattının kalitesiyle alakalıdır.
 
Topraklama direncinin düşük olması ve uygun kesitte, sağlam yapılması hayati önemdedir.Ayrıca şofben beslemesi için örneğin 32A. ve 30mA. kaçak akım sigortası kullanmak şiddetle tavsiye edilir.
 
Ya sigorta kontakları ya yapışık kalır, toprak kablosuda koparsa.
you tube de bir video izlemiştim o aklıma geldi .
Seyreden bile kendini çarpılmış gibi hissediyor .
 
evet nötre de toprağa da geçer ama kısa sürede siğorta atar faz kesilir, bir başka deyişle anlık olarak çarpılırsınız veya hassas bir elektronik cihaz olduğunu farz edersek cihaz zarar görebilir, toprak hattının kalitesiyle alakalıdır.

Zaten artık şofbenin altında direkt olarak yıkanmıyoruz.Duşluk fiskiyesini plastik kovaya koyuyoruz öle yıkanıyoruz ama zaten şu ana kadar ne zaman bozulduysa şofbeni ilk açtıgımızda bozuldu.
Yukarıda yazdıgınız anlık çarpılma da düşük bi amper de çarpılmıyoruz örnegin 7kw çektigi sırada 31 amper kullanıyor sizce bu akıma maruz kalınırmı yoksa yukarıdada dediginiz gibi sigortayı attırıp ucuz atlatılır mı şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
O kadar akım geçse siz zaten bu yazıyı yazamazdınız, şimdi binlerce farklı degerde paaralel direnç olduğunu düşünün, akım bu dirençler üzerinden değerlerine göre bölünerek akacaktır, nötr ve toprak kabloları en düşük olduğu için akım buralardan akar
 
bilgileriniz için saolun sn kural

arkadaşlar degişik tecrübesi olanlar varsa paylaşsınlar:)

Bide birinci kademede yaz günü olmasına ragmen nerdeyse hiç ısıtmıyor ikinci kademede de suyu sadece biraz ılıtıyor bunun sebebi ne olabilir.
Swiçlerde falan da sorun yok
yardımlarınızı bekliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
slm 7kw lık güçteki kullanılacak kablo kesiti
7000/220=31.8 amperlik bir akım demektir kablo kesitide 4 lük olmalıdır bu kesiti bazı servisler diretsede vatandaş en son 3*2.5nym alıp bir türlü bağlatıyor cihazını en önemliside yapılaması gereken direk sigarta taplosundan alınması gerekirken en yakınındaki buattan alınıyor zaten o linyedeki yük sınırdadır yada çekecei yüke göre çekilmiştir artı 7000 kw bir ekstra gücüde eklediğinizde o linyenin halini düşünün tabi cihazda yapacaı zararlar akabindede insanı ne denli hayati tehdit ettiği onun için uyulması gereken kural ne ise kural derken kablo kesiti ,enerjisini alacaı nokta ,kaçak akım gibi hayati önem taşıyan rölenin kullanılması kolay gelsin
 
benim başıma gelmişti rezistans suya elektrik kaçırıyordu. tehlikeli bir durum. elektrikle şaka olmaz. bence hemen rezistansı değiştir. servis dahil 30 lira ya değiştirdiler yetkili serviste benimkini
 
Dün televizyonda söyledi.Elektrikli şofben patlamış.Ev harabe olmuş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst