iş güvenliği-lütfen dikkat

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,590
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
sabah sabah böyle bir videoyla güne başlamak hiç hoş değil ama iş güvenliği dediğimiz şeyin çok da hafife alınmaması gerektiğini gözler önüne sermesi bakımından ibretlik bir video. ne olursa olsun önce can güvenliği.

https://eksisozluk.com/forklift-altinda-kalarak-olen-kadin--5230831
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Allahım kimsenin başına verme yarabbim.

Kesinlikle güvensiz gördüğünüz hiçbir işe girmeyin bu bir vida bile sıkmak olursa olsun hiçbirşey canımızdan önemli değil.
 
Bugün Saat 10 gibi bir ustamız asma tavanda gezerken düştü. Şuan müşahede altında. Şükür kırık iç kanama vs yok ama moral olarak o kadar kötü durumdayız ki anlatamam. Lütfen emniyet kemerini zi takın. Kkd lerinizi kullanın !!! Hiçbirşey canınızdan kıymetli değildir.
 
asma tavanda gezilmez ki zaten.
geçmiş olsun.

Kediyolu ve kemer bağlayacak halat yoksa naparsınız? İş yapmam demeyin lütfen hepimiz çıkıyoruz bu asma tavanlara. Ben hiç görmedim çıkılmaz çalışılmaz yasak hemşerim diyeni. Diyemezler çünkü, sermayeden gider. Yüklenici gelmiş saçmasapan konuşuyor oraya basılırmı? Ulen sen adam gibi ışıklandırmanı yapmamışsın yukarda saydıklarımıda yerine getirmemişsin ee oraya basılırmı. Sıkıya gelince Karagöz oynatmayı çok güzel beceriyoruz (sözüm size değil yanlış anlaşılmasın lütfen)
 
alcipan-asma-tavan.jpg


asma tavan resimdeki gibi ise asma tavan arasında gezilemez bildiğim kadarıyla.

kedi yolu varsa 1 insanı taşıyacak kadar ağırlık kaldırabilmeliydi.
 
Bugün Saat 10 gibi bir ustamız asma tavanda gezerken düştü. Şuan müşahede altında. Şükür kırık iç kanama vs yok ama moral olarak o kadar kötü durumdayız ki anlatamam. Lütfen emniyet kemerini zi takın. Kkd lerinizi kullanın !!! Hiçbirşey canınızdan kıymetli değildir.
Geçmiş olsun , Allah acil şifalar versin.
 
Isg egitiminde saha donanimi is guvenligine uygun degilse calisan isi durdurma ve gerekli amirlerine bu durumun duzeltilmesi icin bilgi aktarimini yapmaya yetkilidir.

Diye bize kafamiza vura vura anlattilar. Ha serkan her yerde bu durum gecerlimi diye sorarsan degil. Benim bu sekilde durdurdugum bir is mevcut. Musteri sahadaki calisma ortamini duzeltene kadar hizmet veremiyorum.

Arkadasimiza gecmis olsun.
 
Teşekkür ederim ağır hasar yok şükür verilmiş sadakamız varmış. İnsanın başına kaza bela gelince jeton düşüyor ama çaresi bu sistemde yok malesef. Allah tüm işçi arkadaşlarımızı esirgesin
 
Bu konuda kendi uyguladığım farklı bir yaklaşımı anlatayım . Az sadaka çok belayı def edermiş . Bir sürü yardım kuruluşunun yardım kumbaraları var . Bunlardan bir tane edinip işyerimde masama koydum . Her sabah işyerime geldiğimde ilk işim kumbaraya bozuk para atmak . Dolduğunda da götürüp yardım kuruluşuna iade ediyorum . Bu da farklı bir iş güvenliği :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst