iç tesisat yönetmeliğine göre ofislerde ses şiddeti ne kadar olmalı

ymaksut

Üye
Katılım
3 Eki 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar.
iç tesisat yönetmeliğine göre ofislerde ses şiddeti ne kadar olmalıdır. elinizde bununla ilgili bir autocad çizimi yada hesabı varsa bana ulaştırırsanız çok memnun olurum.
Saygılar.
[email protected]
 
ses şiddeti iç tesisat yönetmeliğinde olacağını pek zannetmiyorum iş sağlığı ve iş güvenliğine girer diye düşünüyorum 65 --7 0 desibelden sonrası insan kulağı için zararlıdır.
 
Yurt dısındaki sekli ve burdaki sekli aynı burda cok nadir uygulandığını gördüm..önceklikle ortam boşken bir analiz yapılır ve analiz nokta veya yer belirlenir ofis kullanılmaya başlandığında ve yüzde 90 ve 95 yoğunlukda..aynı yerden ölçülüp yoğunluk yerleri ve sesi yansıtan yerler belirlenir..buna göre tavan veya duvara yongalar konur..normalde ofis ortamı 60 Desibeli aşmamalıdır..bunun üzeri insanı rahatsız etmese akademik olarak ileri saatlerde insanlarda eforla çalışmış gibi yorgun halleri yapmaktadır..diğer bir rahatsızlık gözle görülmesede karasızlık yapmadır..özelikle call center veya satış ağı olan ve yanyana kişilerin dışarı ile kontak kurduğu ortamlarda ses siddeti 80 83 desibel iken düşük aktif frekansların yani LFO nun çoğaldığı görülmektedir.. Buda 50 hz altı olup insan kullağı 20hz altını duymamakla birlikte buda kişiye bağlı normalden farklı sorunlar göstermekte olduğu kanıtlanmıştır..
Bir ofisde en ideal ortamın dış seslere mağruz kalmamak olduğunu bir çok kişiden duyduğum bir istek..
Özellikle sanayi ortamındaki ölçümler ve ses kaynaklarının absorbe edilmemesi insanların buna alışmasına.. dış hayatta ani seslere tepki vermemelerine ve sonuç olarak sesin korku hissini oluşturmaması nedeniyle insanları olabilecekseylere hazırmamalarına, kendini koruma veya sakınma gibi hareketleri sergilemedikleri görülmüştür...
Özellikle sanayi ortamında her kurum 6 ayda bir işçi ruh sağlığı için mutlaka ses ölçümü yapmalı ve yüksek ses noktlarını sönümlenmelidir..

En ideal ortam 55 62 db dir...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst