Hycopter: İHA’larda Hidrojen Devrimi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,195
Puanları
3,256
Konum
BURSA
DMnVry.jpg


Hayatımıza yakın zamanda giren çok pervaneli, insansız hava araçları (IHA) için önerilen pek çok farklı kullanım alanı var. Fakat bunların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engellerden biri,bu İHA’ların yarım saati aşamayan uçuş süresi. Uçuş süresin kısıtlı olmasının en önemli sebebi elektrik motorlarına güç sağlayan yakıt hücreleri. Şu anki teknoloji daha uzun süre güç verecek ultra hafif yakıt hücreleri tasarlamaya imkan vermiyordu.

Fakat Singapur kökenli Horizon Energy (HES) firmasının tasarladığı ultra hafif yakıt hücreleri bunu değiştirecek gibi görünüyor.Bu yakıt hücresi,Horizon Unmanned System (HUS) tarafından tasarlanan 4 pervaneli insansız hava aracının güç kaynağı olarak tasarlanmış.

Firmanın uzmanları yaklaşık 24 atmosfer basınç altındaki 120 gram hidrojenle doldurulan yakıt hücresinin İHA’yı yüksüz halde 4 saat,1 kg yük ile 2.5 saat havada tutabileceğini iddia ediyor.HES araştırmacılarına göre 120 gram hidrojen İHA’ya 3 kg’lık bir lityum pilin sağlayabileceği bir gücü sağlıyor.

Hidrojen başka bir depolama ünitesine gerek kalmadan İHA’yı oluşturan borular içinde tutuluyor.Hycopter ismi verilen İHA’nın 2015 yılı içinde ilk deneme uçuşuna hazır hale gelmesi bekleniyor.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Temmuz 2015, Yıl 48, Sayı 571, Sayfa 9, Haberler, Hycopter: İHA’larda Hidrojen Devrimi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,213
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst