HMI ve webserver bağlantısı?

sina-n

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
221
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar bir ihtiyaçtan doğan şu soruma cevap arıyorum ?

bir hmi yazılımında hazırladığım Scada'yı sanki bilgisayardan kontrol eder gibi bir internet sayfasından kontrol etmek mümkün müdür? veya şöyle deyim bir scadayı bir internet sayfası olarak dünyanın her yerinden kontrol için kullanmak mümkün müdür? veya scadayı bir webserver 'a aktarmak mümkün müdür? veya bir e-SCADA varmıdır?:)

eğer olursa kalitesi nasıl olur ????:eek:
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
öğrendim yapılıyormuş zaten hangi scada programını yüklerseniz yukleyin size şu soruyu soruyormuş web server da kurayım ..... benim yukarıda bahsettiğim şeyi bu web server ile gerçekleştirmek mümkün müş......

elinde böyle bir örneği olan varsa paylaşabilir mi acaba ???
 
evet bunula ilgili internet üzerinden haberleşmek mümkün mesela wintr diyelim scada makinada çalışıyor aynı scada projesini başka bir pc ye kurup eterneti açıp tagları senkron yapabilir ve makina ile kontrol yapabilirsiniz uygulama çok basittir.şu ana kadar haberleşmede sıkıntılar yaşamadım.
 
peki hiç elinde vijeo citect ile yapılış web serveri olan varmıdır???? böyle ir projeyi inlemem lazım ...başka türlü tam oturtabileceğimi sanmıyorum kafamda :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst