Hidrolik Pres Kumanda Devresi

ysn_25

Üye
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar,acil olarak sizden istediğim aşağıda yazığımın kumanda devresi.
Hidrolik presi yukarı aşağı butonları ile manuel kullanma.Yukarı butonuna basılı tutulup çıkarken istenilen basınca geldiğinde kendi duracak.Aşağıda ise siviç sensör yok kullanıcı kendi istediği yerde durduracak.
Otomatikde ise 0/1 mandal buton kullanacağım.1 konumuna aldığımda pres yukarı cıkacak ve isenilen basıncda durak.Aşağı indirmek için yine aşağı butonuna basacak.Pres yukarıda durduğu sürece basınç düştümü kendini tamamlayıp duracak.
Basınç ayarlamak için manel basınç gösterge saati var.Üst limiti ve alt limiti saat üzerinden ayarlıyoum.Açık ve kapalı kuru kontağı var.1 kapalı 2 açık 3ortak uc.Motor yıldız üçgen.3adet valf var.Yukarı ,aşağı ve basınç valfi.Basınç valfi yukarı valfi ilede aşağı valfi ilede çekecek.
Umarım anlata bildim açil yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum.
 
Hidrolik valflerin üzerinde pres basıncını ayarlamak için bir vida bulunur. Basma hattına bağlı olan bu vida pistona gidecek yağın basıncını ayarlar. Yani hidrolik pompanın maksimum basıncını pistona göndermezsin, isteğin değerde basınç kullanman için bu vidayı ayarlarsın. Presin nekadar basmasını istiyorsan o değere ayarlarsın yani. Basıncı ayarlayınca pres istedğin basınca ulaşınca pompanın ürettiği fazladan yağ depoya geri gönderilir. Basınç şalterine falan gerek yoktur. Kullandığın valfi veya valf bloğunu incelemeni öneririm. Senin yapman gereken 1-0-2 bir mandal buton al 1. Kontağın pompayı ve basma hattı valfini çalıştırsın, 2. kontağında yine pompayı ve pistonu geri çektiren valfi çalıştırsın. Birde uyarı vereyim kullandığın pompanın ve valflerin teknik olarak detaylarını öğrenmeni tavsiye ederim. Yoksa bu özel ekipmanlar senin istediğin şekilde davranmayabilirler. Yani boşta kalmış bir piston yavaş yavaş aşağı yönde gidebilir vs vs. İlk defa deneyeceksen bir hidrolikçiden destek almanı öneririm.
 
konuyu teknik olarak bilmiyorsanız tehlikeli olabilir teknik destek almanızı tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst