hidrolik piston ve basınç şalteri ile kontrol

fellemow

Üye
Katılım
20 Kas 2015
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
30
arkadaşlar selamlar yapacağım bir uygulamada 10 adet hidrolik silindir kontrolü olacak. 60mct plc kullanıyorum.sistemde ki 2 hidrolik silindir ileri ve geri hareket edecek yapacağı hareketlerden ileri yönlü olanında basınç şalteri geri yönde switch ile duracak diğer 8 silindir başlangıç bitişleri switch ile kumanda edilecek.
belirli silindirler belirli swichlerde iken diğer adımlara geçişi sağlanacak.basınç şalteri hakkında bilgi sahibi olmadığım için bu 2 silindirin konum kontrolünü nasıl gerçekleştireceğim.basınç şalterinden nasıl bir bilgi alıyorum ve bunu plc üzerinden nasıl kontrol etmem gerekiyor
biraz karışık anlatmış olailirim.yardımlarınızı bekliyorum
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba ;
basınc salterı uzerınde ayarlanan basınc degerıne gore sana kontak verir.mekanık switch gıbı gor onuda yani.dıgıtal olarak plc nın herhangı bır gırısıne işle onu.
 
Bildiğim kadarı ile, basınç şalterınden seçiminize/ihtiyacınaza göre; on-of veya analoğ değer alabilir ve bunu istedğiniz ekılde geğerlendirirsiniz. mA veya mV değerleri seçersiniz.
 
Bana dijital değer lazım esasen eğer analogsa ekstra analog modül almam gerekecek.ama eğer dijital çıkış ise harika olacak.
Yaptığım araştırmaya göre basınç şalteri plcnin dijital girişine doğrudan bağlanabiliyornuş.basınç transmitteri olursa eğer 0 20 ma seviyesinde analog çıkış veriyornuş.bu hafta ürünler gelecek deneyimlerimi burada paylaşacağım.
 
Analaoğ deger kullanırsan
,eger hassas işlem yapıyorsanız, basınc degerini ayarlar/değşştirirsiniz. Strokun durumuna göre, veya bırden fazla siviç kullanır, hızı yavaslatabilirsiniz.
 
zeybek ustamın tavsıyesı uzerıne kendımce ufak bısey daha eklemek ısterım;
mekanık sıvıclerın baglantısında genelde NC kontaklarını kullanırım bu sayede sıvıc bozulmaları yada kablo kopmalarına karsı plc programında alarm blogu yazıp sısteme acıl stop yaptırırım.ıyı calısmalar
 
Burada basınç şalterinin amacı da yapılan işlemde hem pistonların yerinde olduğundan basınç sayesinde emin olmak hemde swicin kaçırma ihtimalini kaldırmak.geri gelme durumunu da nc kontagı kullanayım o zaman da sn.cedric1990
Set edilen değer bir kere ayarlandıktan sonra tekrar değiştirmesi olmayacak aslında o yüzden şalter düşünüyorum ama daga emniyetli olması için basınç transmitteri de bağlayabilirim.şu an değerlendiriyoruz bu durumu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,261
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst