Hidrofor elektrik bağlantısı

Katılım
24 Haz 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
Merhaba,
uzun süredir apt. hidrofor mevcut. Bunlara depo ilave ettirdik. Ancak elektrik tesisatı olmadığından ben bir kablo ile bağlantı yapmaya çalıştım. Ancak kontaktörlerden ve flatörlerden anlamadığım için belli bir aşamadan sonra nasıl yapaağımı bilemedik. Resimde 1L1 3L2 5L3 ON girişleri mevcut ve alt tarafda nereye bağlanacağını anlamadığımı bir uç daha var. 3 fazlı değil; faz ve nötürü hangi kısma girmem gerekiyor, tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi?
20150411_124526_resized_1.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elektrik kolay bir iş değildir.Bazılarına göre kolay görünsede sizin bahsettiğiniz o iki kabloyu bağlamak için yılların tecrübesi lazım
 
Biraz bekleyin. Nasıl bağlanacağı hususunda çok kolay bir çizim hazırlanmıştı Sn. @ŞEF tarafından.
Bulup göndereyim. Güç devresindeki 1. eleman kontaktör diğeri termik. 2. resim kumanda devresi.
Tek fazlı sistem olduğu için kontaktörün kontaklarını hafifletmek için 3 kontak kullanılmıştır. Boş duracağına işe yarasın.:p
g%C3%9C%C3%87-devres%C4%B0-jpg.15782

pako-%C5%9Ealterl%C4%B0-kumanda-devres%C4%B0-jpg.15811
 
Son düzenleme:
@Öğretmen27 hocam eline sağlık güzel çizim. Ama 2 kabloyu nereye bağlayacağini bilmeyen bir arkdaş için bu çizim bilinmeyen denglemlere eşit gibi :p
ilave olaral flator şamandira mevcud :)
 
Kendisine göre uyarlasın artık. Kafasına takılan yer olursa sorabilir yardımcı oluruz olmazsak sizin gibi değerli ustalarımız yardımcı olur. Ayrıca çizim Sn. @ŞEF ait.
 
hocam 1. semada trifaze kontaktoru monofaze calistirmak icin l1 l2 l3 kopru yapilmis, ayni islem cikis uclari t1, t2, t3 icinde yapilmis..dogru olani termik baglantisinda olmasi gereken ile aynidir..yani akim l1 den girip seri olarak t3 den cikacak sekilde olmali benim bildigim)
 
Son düzenleme:
Dediğiniz şekilde yapılsa kontaklardan aynı akım geçer kontakların yükü hafiflemez ki... Aynı akım seri olarak aynı oranda kontaklardan geçer. Ama bu şekilde akım 3 kontağa dağıtılarak gidiyor kontakların yükü hafifliyor. Yanlışım varsa düzeltin.
 
hocam termik de neden o sekilde baglanmis peki).. benim bildigim kontaklarin bu sekilde daha az zarar gorecegi yonunde.benim aklimda kalan baglanti bu sekilde..hangi baglantida daha az hasar olur cok fazla bi fikrim yok acikcasi)
 
Açıklayayım Sn. Ustam. Termiği 10 ampere ayarladınız. Termiği kontaktördeki gibi bağlarsan kontaklar hafifler bunda sorun yok. Ama termiği kontaktör gibi bağlarsanız 30 A geçtiğinde termik açar. Bu zamana kadar motor kül olur. Çünkü akım 3'e bölünür. Termiğin her kontağından 10 A 3 kontağından 30 A civarında geçer. Oysaki koruma 10 A ve üstüydü.
Kontaktörde böyle bir sorun yok. Kontaklar ne kadar hafiflerse o kadar iyi. Termik ayarlanan Amper değerinde koruma yapar. Kontaklar hafifler ama asıl görevini yerine getirmeyip motora ciddi zararlar verir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst