Hidro Motor, Servo Motor

harun27

Üye
Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
46
Arkadaşlar merhaba,

affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum.İşletmede bulunan hidro motorların yerine , servo motor kullanırsam ne gibi avantajları ve dez avantajları olur?
 
Hıdro Motorda normal güc saglarken servo motorda hem daha hızlı güc hemde %70 varan elektrik tasarrufu saglarsınız... Dejavantaj olarak hidromotordan cok memmun kalmassınız ama çalısır istediginiz gücü elde edemessınız...
 
Hidro motorlar elektrik olmadığ yelerde araç gibi makineler üzerinde kullanılır. darbe yoksa sevo motor daha mantıklı
 
her iki motorunda kullanım alanları farklıdır konuyu biraz daha açarsanız yardımcı olabilirim
 
Arkadaşım hidromotor demek yüksek güç demek servo motorla bu gücü asla elde edemessin. servo motor sadece hassas işlerde kullanılır. Bir defa makina imalatcı makinaya hidromotor koyduysa mutlaka bir bildii vardır boşuna kasma.
 
merhaba arkadaşlar konu ile bağlantılı olduğunu düşünerek yazıyorum.
kepçelerin arka yükleyici kollarında hidrolik sistemler kullanılıyor hareket için.
benim projemdeki bir makinanın robot kolu var ve ağırlık ve ölçü olarak ortalama bir kepçenin arka yükleyicisi ölçülerinde ancak yükleme kepçesi yok tutucu var kolun ucunda ve ciddi bir yük kaldırmıyor bu sistemde servo motor kullanabilirmiyim. Servo motor kullanma amacım hassasiyetin ve hızın benim için önemli olması.Teşekkürler.
 
bence bir risk alıyorsun ama tecrübe ve deneyinler böyle kazanılıyor.
riskleri en aza indir ve denemeni yap servoya redüktörsüz baglantı yapma
saygılar
 
tnfrDNZ, her türlü sistemde servo motor kullanabilirsin, servo motorun yapmasi gereken is icin dogru secilmesi yeterlidir. Senin motorun hangi agirligi ne kadar zaman icinde nereden nereye götürecek, bu islemi hangi frekansta yapacak, bunu hesaplaman lazim.

Hesabin sonunda ne gücte bir motor kullanman gerektigi cikacaktir. Bu motor gücü senin icin ekonomik olacak mi ondan sonra göreceksin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst