Hibrid enerji devlete şebekeye satılabilir mi

Katılım
9 May 2015
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba
Hibrid enerji üretiminden elde ettiğimiz enerji yada fazla enerjiyi satabilir miyiz? bunun için elektriksel olarak zorluk gösterecek koşullar var mıdır?
mesela harmonik gibi yada ürettiğimiz güç çok az oluyor diye biliyorum az olması sebebiyle iletim konusunda sorun olur mu?
pv de ürettiğimiz dc güç ve rüzgardan ürettiğimiz ac güç inverter çıkışından 50 hz gibi çıkıyor frekansda düşüm olur mu şebekeyle uyum sağlar mı?
ürettiğimiz bu gücü kompanze etmemiz gerekir mi ?
bunun gibi şeyler...
Teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Rüzgar ve güneş (hibrit) santrallerinden elde ettiğiniz toplam kurulu güç, tükettiğiniz gücünüzden fazla ise bunu şebekeye verip elbette ki satabilirsniz. Ancak bunun için ek cihazlara (donanıma) ve elektrik şirketiyle yapılan ortak bir anlaşmayla (Protokolle) bunu yapabilirsiniz. EPDK'nın (Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun) hakemliğinde elektrik satın aldığınız elektrik dağıtım şirketine bunun için dilekçe vermeniz gerekir. Elektriği çift yönde geçiren çift yönlü sayaç ve elektriğin şebekeyle olan senkronizasyonunu sağlayan ayrı bir cihaz bağlantısı bu çift yönlü sayaçtan hemen önce gerekir. Tüm bu bilgileri siz kurulu gücünüzü tam olarak netleştirip dilekçe için başvuru yaptığınızda, bu şirketlerden de gerekli teknik desteği alırsınız zaten, bu konuda hiç endişelenmeyin. Her iki santralde de inverterlerden önce akü gruplarını kullanıyorsanız, zaten akülerin kompanse edici (dengeleyici) görevi olup, inverterden önce kararlı bir dc. girişi böylece de sağlanmış olacak, inverter ise sadece gerekli akü gücü tam mevcut bulunduğunda, çıkışında 220 vac’yi sabit ve sürekli olarak sağlayabilecektir. (On-grid sistemler kullanmıyor iseniz, bunlarda da ayrıca kendi sistemleri içinden otomatik senkronizasyonun sağlanması gerekmektedir.)

Üretilen elektrikteki mevcut frekans ve ac volt değeri, arada faz farkını da içerip şebekeyle interkonnekte (paralel) olarak bağlanmayacak kadar kalitesiz ise, senkron uydurucu özel cihaz sayaçtan önce bunu şebekeye hiç vermeyecektir. İhtiyacınızdan fazla olduğunda sayaçtan Şebeke tarafına üretilen bu elektriği geçirecek ve elektrik şirketinden ekstra para almış olacaksınız, tersinde ise yani ihtiyacınızdan az elektrik üretildiğinde ise, sayacın şebeke tarafından size elektrik geçeceğinden bu defa geçen elektriğin kilowatt'ı kadar elektrik şirketine borçlanmış, siz ona para ödemiş olacaksınız.

Bu konuda daha fazla detaylı bilgiyi ; “devlete üretilen fazla elektriği satmak” şeklindeki bir konu başlığı altında google’dan aratarak kolayca bu bilgilere ulaşmanız yine mümkündür. Senkronizasyon; değişik ac şebeke çıkışlarının birbirlerine paralel bağlanmadan önce frekans, voltaj, faz farklarının hiç kalmaması için yapılan özel işlemdir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,627
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst