Her iki uçtada + var

fatihpc

Üye
Katılım
2 Mar 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
38
iyi günler. forumda ilk mesajım. lütfen yardım edin. Evin hiç bir yerinde sorun yok sadece banyodaki ayna arkasındaki mavi ve siyah kabloda sorun var. Banyonun dışındaki anahtar ile siyah kabloya faz geliyor ama mavi kablodada faz göründüğü için lamba yanmıyor. banyonun tepe lambasında sorun yok sadece ayna arkasındaki kabloalarda sorun var. Banyonun dışında boat varmı diye baktım ama banyo ve çevresinde boat yok en yakın elektrik yeri ana kutu. sizce ne yapmalıyım muhtemelen notr ya bağlanmamış yada yanlış bağlanmış.

Not: anahtar açıkken bu iki ucu birleştirince bişey omuyor şalter felan atmıyor. ama ana kutudan 3 numaralı banyoya giden şalteri kapatınca banyodaki elektrik gidiyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba;
Ayna arkasındaki aydınlatmanıza sizinde söylediğiniz gibi sadece faz geliyor. Nötr bir yerlerde kopmuş yada ek varsa korozyona uğramış. Aydınlatmaya gelen hattınızı geriye dönük kontrol edin. Arıza çok uzakta değildir. En uzak nokta ana kutu içinde bu kablonun sigorta ucunu bulmuşsunuz nötr ucunuda bulun nötrle güzelce irtibatlandırın.
 
Bazaen kablolardakı endoksıyondan dolayı, (boş olan) her ıkı kblodada faz görürsünuz, kontrol kalemi sizi yanıltır.Kısa devre yaptıgında sıgorta atmıyosa, o mavı kablo boşda olabilir.
 
buat vardır. banyo dolabın arkasında olabilir fayansın içinde olabilir. iki ucu birleştirince ark oluşmalıydı.
 
banyo tavan lambasını sokun muhtemelen orda 3 kablo vardır noturu orakı kablodan almıstır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,121
Mesajlar
915,180
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst