Hayalimdeki adalet sistemi

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,036
Puanları
481
Yaş
53
Amcam, Almanyada çalışmış olduğu dönem içersinde(1970-1985) yaşamış olduğu bir anısını anlattı.Olay 1983 yılında yaşanmış.

Bir sabah saat 6:00 civarinda işe gitmek için tren istasyonuna gidiyormuş.Kış ayı olduğundan hava soğukmuş. Dışarıda hafif şekilde kar yağıyormuş. İstasyonun merdivenlerinden inerken ayağı kaymış ve başını korkuluğa çarpmış. Başı yarılmış ve doğruca hastaneye gitmiş. Doktor kendisini tedavi etmiş ve olayın nasıl olduğunu sormuş. Amcam başından geçenleri birbir doktora anlatmış. Doktor dinledikten sonra kendisine 1 haftalık rapor yazmış. Amcam dinlenmek için evine geri dönmüş.

Kendi kendine çalışamayacağım için maaşımı bu ay eksik alacağım diye üzülüyormuş.Bir kaç gün sonra posta ile kendisine bir not gönderilmiş. Notta çalışmadığınız süre zarfında şu bankadan şu kadar ücreti tahsil edebilirsiniz diyormuş.Bahsi geçen ücret normalde çalışarak alacağı ücretten daha fazla imiş.

Amcam olayın sorgulamasını yapmış. Tedavi olmak için gitmiş olduğu hastanedeki yetkililer olayı gerekli mercilere bildirmişler. Alman kanularına göre kış aylarında en geç sabah 5:00 kadar belediyenin olayın yaşandığı yeri tuzlaması gerekiyormuş. Belediye olay yerini tuzlamadığı için amcam yaralanmış. Belediye otomatikman mahkemeye verilmiş. Mahkemeden çıkan sonuç sonucunda belediye haksız bulunmuş ve amcama iş kaybından dolayı tazminat ödemesine karar verilmiş. Tahsil edilen bu tazminatta bankaya yatırılarak. Posta yolu ile amcama ilgili bankadan ücretini alabileceği bilgisi verilmiş.

  1. Olay 1983 yılında yaşanıyor.
  2. Amcam hakkını aramak için her hangi bir müdahalede bulunuyor mu?Hayır. Öyle bir sistem kurulmuş ki her şey otomatiğe bağlanmış.
  3. Şuan 2017 yılındayız. Bu olay şu an Türkiye de yaşanmış olsa idi ne olur du? Sözlerinizi doyar gibiyim. Biraz dikkatli olsana......................... arkadaşım.
İşte benim hayalimdeki adalet bu. Güçlü güçsüz ayrımı yapılmadan, herkesin hakkını hakkı olana veren adalet sistemi.

C.ÇALIK
 
Merhaba

İnsana verilen değer !!!
Bize borçlu çıkarsın .

Kolay Gelsin .
 
devlet hastanesinin acil kapısında birgün inleme duydum gittim baktımki, yaşlı bir amca yerdeki kar 'a basmış ve kafa üstü düşerek burnunu parçalamış. hastanenin acil kapısında ! üstelik dış kapı değil bildiğin giriş kapısı. şimdi bu amca .... boşver , durum bu işte
 
Arkadaşlar,

Siyasetle uğraşan arkadaşlarımız sürekli olarak yurt dışı seyahatleri yapmakta. Yurt dışından gelen insanlarla sürekli irtibat halindeler dolayısı ile diğer ülkelerde uygulanan kanunları hepimizden daha iyi bildiklerini düşünüyorum.

Geçtiğimiz günlerde kanunlarla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Yeni kanunlarda yukar da anlatılan konularla ilgili bir bağlantı bulunuyor mu? Eğer bulunmuyor ise neden bulunmuyor? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu hakları hak etmiyor mu?
 
Merhaba

'' Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu hakları hak etmiyor mu ? ''

Bizler : çay , kahve , kömür beleş , tava ,tencere , vs diğer hesaplardan yapmaktan vakit kalmıyor herhalde !!!
Bizler hak etmek için , hak edecek şekilde olmamız gerekli !!! .

Kolay Gelsin .
 
Olup biten her şeyin bir parağrafta özetini yapayım . Memlekette uygulanmaya çalışan ekonomik yöntem yukarıdan aşağı doğru zenginleşme yöntemi ( Yukarıdakiler ve büyük sermaye grupları daha zengin ve müreffeh olacak ilk önce , daha sonra bu müreffeh durum zamanla tabana yayılacak ) . Geçen zamanla yukarıdakiler daha zengin ve müreffeh olduğu halde ( Kişi başına düşen milli gelir hesabına göre :) ) bizim hala nefesimiz kokuyor açlıktan ve en büyük hayalimiz hala güzel bir ev ve araba sahibi olmak borçsuz bir biçimde. Rahmetli erbakan ı saymıyorum , ALLAH gani gani rahmet etsin , aşağıdan yukarı kalkınmayı savunan tek adamdı herhalde .
Benim babam askerden gelince iki adet kamu kurumuna iş için başvurup ikisinden de gel hemen işe başla cevabı alıyor ( ilkokul mezunu ve şöförlükten başka hiç bir vasfı yok ) . 40 sene sonra geldiğimiz noktada insanlar asgari ücretle iş bulabilmek için kendini paralıyor , buna rağmen ülkede 4 milyon işsiz var .
Bunun neresinde övüne övüne bitirilemeyen bir tablo var anlamak imkansız . Daha sağlığına eğitimine adaletine kantar vurmadık bile . Hala üçüncü dünya ülkeleri gibi basit kişisel kazanımların hülyasıyla yaşıyoruz . Hasta olduğum zaman bir gün rapor alsam yevmiye yok , iki gün rapor alsam yevmiye yok , üç gün rapor alsam bir gün yevmiye veriyor SGK . Hasta olmaya bile korkuyorum.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst