Hangi motoru seçmeliyim

ahmetcogur

Üye
Katılım
30 Nis 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar merhaba
Foruma yeni üye oldum. İnternnete bir konu üzerinde araştırma yaparken en detaylı paylaşımı bu sitede gördüm ve üye oldum. YArdımcı olursanız sevinirim.

ahşağ üzerine hobi işleri ile ilgileniyorum ve bodrum kata bir atölye yapıyorum. Hobi amaçlı kullanmak üzere torna, zımpara tasarlamak istiyorum. elimde

elektirikli blender motoru
arabanın sol cam kaldırma motoru var.
bununka beraber çok yakın bir arkadaşım hurdacı ve dayım kaportacı. yani dikiş makinası ve çamaşır makinası motoruda bulabilirim.

Bu işler için hangi motoru seçmeliyim? daha önce açılmış konulara baktım. çamaşır makinası motorları genellikle kontrol kartları ile çalışır denilmiş. (arçelik 2100 hariç) onu bulma ihtimalim düşük.
ne tavsiye edersiniz arkadaşlar? blender motoru yüksek hızda çalışıyor ama bildiğim kadarı ile tork düşük. internette genelde matkap kullanılmış. cam motoru matkap tan kuvvetlimidir acaba? matkabım 500w sıradan bir matkap. kasnak kullanmak gerekir mi?
ne kadar çok sordum ya. neyse yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden Allah razı olsun diyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba.Tamamiyle de üniversal motorlar üzerinde durup onları bu tür uygulamalarda kullanmayı da düşünmelisiniz.Çünkü devir kontrolleri basit bir dimmer devresiyle (En fazla 4 elemanlı bir devre ile) bile çok kolaydır.Çamaşır makinesinin sadece üniversal (Seri) fırçalı motor tipleri işinize tam yarar,tek fazlı asenkron motorları ise devir kontrolüyle dimmer gibi çok basit sayılabilen hız kontrolü devreleriyle yapılamaz,daha pahalı olabilen frekans konverterleri gibi özel cihazlar gerekir ki bu da sadece hobi olarak yapılacak uğraşılarınız için hiç mi hiç düşünülmemelidir.

Araçların silecek motorları ya 12 ya da 24 volt dc. iile çalışacağından ya 12,24 volt akü veya 12,24 volt uygun amper çıkışında (Silecek motorunun çektiğinin 1.5-2 katı gibi emniyet payıyla da beraber) bulunan güç kaynakalrı ile bu motorları çalıştırırsınız.Bunların da statorlarındaki farklı sarımlarla devir kontrolü sabit kayış-kasnak veya dişli çark düzenleriyle beraber çalışsa da yine de çok sınırlı kalır.Yani üniversal motorlar gibi geniş aralıklarda da kayış-kasnak veya dişli düzenleri de araya girip bir devir kontrolünü tam olarak da sağlamanıza çok da uygun değillerdir,bu cam silecek motorları.

Cam kaldırma motorları da keza ayni şekildedir,çalışma voltajları 12,24 volt olup arada dönüştürücü bir akü veya uygun amper/volt aralığına getirecek ara dönüşümü yapacak olan cihazlara da mutlaka gereksim vardır,yani tüm bunlar gibi düşük voltaj,fazla amperle çalışan dc. motorların çalıştırılması işlemlerinde.

Forumumuzda şu anda nick name'ini tam olarak da hatırlayamadığım bir üyemiz,bundan 2-3 sene önce sizin gibi atölye takım tezgahlarını kendi başına yapmak ve bizimle de paylaşmak konusunda oldukça da hevesliydi.Örneğin matkap motorunu kendi tahtadan yaptığı bir tezgah üzerinde,devir düşürücü kasnakların da yardımıyla,matkabın kendi çalıştırma tetiğini de kullanarak kendi çapında daire testeresi tezgahı yapmış ve bizlerle de paylaşmıştı.Biz de kendisine olumlu veya olumsuz olan tüm düşüncelerimizi de açıkça belirtmiş (Emniyet tedbirinin biraz düşük kaldığını ve kullanım için oldukça da risk taşıdığından kendisine bahsetmiştik bu arada.) ve daha profesyonel tarzda kullanımı olan takım tezgahlarına yönelmesini,hobi olarak yapılsa bile,sadece tahta alt tabanlı olan bu türden takım tezgahlarının,tüm amatör kullanıcılar için,beraberinde taşıdığı birtakım risklerinden de kendisine ayrıca bahsedebilmiştik.Kolay gelsin.
 
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. riskin farkındayım o yüzden kesici alet yapmak istemiyorum. zımpara ve torna ihtiyacım olan. yinede çok teşekkür ederim ilginize
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst