Hangi kursa yazilmaliyim?

Katılım
13 Ağu 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Iyi aksamlar. Yeni mezun bir elektrik muhendisiyim. Plc-otomasyon konusunda herhangi bir bilgim yok ve kursa gitmek istiyorum. Siemens'in actigi kurslardan hangisine gitmeliyim bircok kategori var anlayamadim tam olarak. Yardimci olursaniz sevinirim. Kurslar hakkinda bilgi attigim ektedir. Iyi calismalar sayin buyuklerim.
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1438457028.172064.jpg
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba.bu fiyatlar gereksiz ve çok pahalı.benim fikrim önce otmasyon sektöründe bilgi birikim sağlayacağın bir işyerinde para ve mevki gözetmeden bir kaç yıl çalışıp tecrübe edinmmen.zaten zamanla gelişecek ve öğreneceksin.illada eğitim dersen internette online eğitim videoları bulunmakta.Scada-plc adresinden veyea orhan tarıkçı olarak arattırırsan faydalı ve hesaplı eğitimler bulabilirsin.
 
Teşekkür ederim ilginiz için dediğiniz siteleri inceleyeceğim. Bu kursların aynı zamanda Siemens adı altında bir belge vereceği için yararı olur gibi düşünmüştüm. Sizce ne kadar etkili olur o belgeler bir fikriniz var mı?
 
Belge ile iş yapmıcaksın. Bilgi ve tecrübe ile yapıcaksın. O kadar parayı çöpe atma derim. 100 200tl ye eğitim videoşarı satılıyor. Al bitane başla. Ama bir yerde çalışırsan daha kolay öğrenirsin. Sonuçta uygulama yapmadıktan sonra istediğin eğitimi al bir işe yaramaz.
 
Otomasyon sektöründe belgeden sertifikadan çok tecrübeye iş geçmişine bakılır.benimde yıllar önce aldığım belgelr var kenarda duruyor.ancak hiç bir eğitim tecrübeyi satın alamaz.dediğim gibi kaliteli bir işyerinde çalışmak ve üzerine eğitim alıp geliştiğinde aranan bir eleman olacaksın
 
Benim sana nacizane tavsiyem 1000 tl ye bi temel ogrenim elemanlari alip kendince senaryolar ve hikayeler yapip trcrube etmeye calisirsan inan kurslardan daha yardimci olacaktir...mesela delta plc temel bi plc bi step motor takimi bi kac elemanla cok isler ogrenirsin....
 
meslek liselerınde meb. in meslek edindirme kurslar acılıyor ucretsız be sertıfıkada alıyorsun bence cıvardakı meslek liselerine bir arastırma yapsan ıyı olur dıye dusunuyorum ben 2012 yılında tuzla meslek lısesınden aldıgım otomatık kumanda ,elektronık,pnömatık,plc.panel toplamda 120 saat surdu kurs
 
Tabiki en iyi ogrenme yontemi aktif olarak calisip yeni seyler deneyip ogrenmektir.bu amacla bir fabrikada veya plc panosu yapan bi firmada calismak sana cok sey katacaktir.

Yalniz soyle de bir durum var ; o kurs sayesinde elinde plc bildigine dair bir belge olacaktir ve is bulma konusunda daha rahat olacaksin.ayrica o belgeden dolayi verecekleri maas da daha yuksek olacaktir.su bir gercek ki firmalar iyi seviyede plc bilen personeli pek bulamiyorlar.sen belge alirsan bi adim onde olursun

Siemens s7 300/400 analog ve pid sahane olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst