hangi kapasitör takılmalı

x1453x

Üye
Katılım
28 Ara 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
24000 lik regal klimamın kapasitörü sürekli arıza veriyor nerdeyse hersene arızalanıyor servis geliyor değiştiriyor. netten baktım biraz, bu kapasitörün değeri ne olmalı hangi değerdeki bir kapasitör takılmalı . zırt pırt bu parça sorun veriyor bana bu konuda yardımcı olurmusunuz . olması gereken değer nedir alıp kendim takıcam artık .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
şu andaki kaç bilmiyorum ama 45{5 mikrofarat olduğunu biliyorum.
 
Şu var,

Yıllardır bu sektördeyim eskiden klima arızalarında çok nadir kondansatör değiştirirdim.

Şimdi yeni cihazlarda maliyet düşürmek açısından kullanılan kondansatörlerin daha kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar split klimalara servis vermesemde arkadaşlarımın klimalarına rica üzerine bakıyorum. Kapasitör arızası sıklıkla önüme geliyor. Yerine taktığım kapasitörlerde 2 yıl gitmeyeni var.

Bence REZİSTANS arkadaşımın önerdiği değerlerde olabileceğini düşünüyorum. Üzerinden çıkan kapasitöre bakın mümkünse farklı marka yada daha kaliteli bir ürün varsa onu kullanmaya özen gösterin.
 
Bir kere tv dükkanına biri geldi bi lehim işim var dedi, elinde dc kond ve ac kond dışı ve kapağ ... Ustam yapmasına yaparız da iş yapmaz patlar dedi, eleman mühendisimiz iş görür demişti dedi, adamı ikna etmeye çalıştıksa da mühendis olmadığımızdan onun kadar bilemezdik ... Neyse işlem yapmadık adam gitti bizim kafalarda soru işaretleri; bunlar servis, montajı böyle mi yaparlar ömrü ne olur, vatandaşın cebindeki para ???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst