Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz ?

İşletim sisteminiz hangisidir ?

  • Windows(XP,VISTA,WIN7,WIN10)

    Oy: 10 76.9%
  • UBUNTU

    Oy: 1 7.7%
  • GNOME

    Oy: 0 0.0%
  • PARDUS

    Oy: 0 0.0%
  • KDE

    Oy: 1 7.7%
  • FEDORA

    Oy: 1 7.7%
  • GENTOO

    Oy: 0 0.0%
  • ARCH

    Oy: 0 0.0%
  • MINT

    Oy: 0 0.0%
  • ANTIX

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .

seagate

Profesyonel Üye
Katılım
27 Şub 2007
Mesajlar
1,784
Puanları
281
Konum
IZMIR
Merhaba, merak ettim forum kullanıcıların kullandığı platformlar hangileridir ? (tabi forum yetkilisi bunu zaten biliyor(USER_AGENT))
 
Geçmişte çok prof değil ama gnome, kde, pardus kullandım komşuya ubuntu kurduk (okula giden çocukları ödev filan yapacak nette gezecek araştıracak) arada sorun çıkınca çağırıyor.
 
Özgür yazılım / linux mint 17.3 ve peppermintos 6
 
Uygulamalarımı Nano da derleyen biri olarak bana hiç komik gelmedi.
Ayrıca ciddiye alınmaması beni üzdü(sizinki değil, en azından cevap verdiniz), misal 2-3 aydır profinet kütüphanesi yazmaya çalışıyorum, yazdığım kodlar sadece LINUX/UNIX tabanlı olacak(diğer kütüphaneler de öyle).
Maalesef windowscular işine haram katmadan herhangi bir iş yapamayacaklar.
Bu anketi açma sebebim kullanıcıların potansiyel bir müşteri kisvesinden çıkarmaya yardımcı olmaktı. İnsan özünde yalnız bir varlıktır ama bazen yalnız olmadığını hissettiği ayrıcalıklı zamanların olması fena olmaz.
 
Uygulamalarımı Nano da derleyen biri olarak bana hiç komik gelmedi.
Ayrıca ciddiye alınmaması beni üzdü(sizinki değil, en azından cevap verdiniz), misal 2-3 aydır profinet kütüphanesi yazmaya çalışıyorum, yazdığım kodlar sadece LINUX/UNIX tabanlı olacak(diğer kütüphaneler de öyle).
Maalesef windowscular işine haram katmadan herhangi bir iş yapamayacaklar.
Bu anketi açma sebebim kullanıcıların potansiyel bir müşteri kisvesinden çıkarmaya yardımcı olmaktı. İnsan özünde yalnız bir varlıktır ama bazen yalnız olmadığını hissettiği ayrıcalıklı zamanların olması fena olmaz.

Sayın @seagate, bu espiriyi diğer taraftaki batarya konusuna verdiğiniz espirili yanıttan cesaret alarak yazdım. Şu an bu yorumunuzdan dolayı diğer tarafta şaka yapmadığınızı düşünüyorum. Amacım sizi kırmak değildi.
Gönderinizde profinet kütüphanesi yazmaya çalıştığınızdan bahsetmediğiniz, sadece merak ettiğinizi düşünerek biraz işi gırgıra vurdum.
Windoscuları bilmem ancak ben işletim sistemimi satın alarak kullanıyorum.
LINUX/UNIX işletim sistemlerine malesef yabancıyım. Keşke anlasaydım size bir katkım olabilseydi.
İstemeden sizi kırdıysam özür dilerim.
Saygılarımla
 
Alınacak kızılacak çok bişey yok yahu ortada :) insan cidden Linux/gnu tabanlı yazılımlara geçince çok acı bazı geçeklere şahit oluyor. Belki o yüzden özgür yazılım kullanıcıları olarak biraz sert tavır sergiliyoruz (en azından kendimde bahsettiğim durumlara bazen tanık oluyorum). Ama linux tabanlı bir özgür yazlımın ne özelliklere sahip olduğuna şahit olunca ve windowsum nasıl bir mafya olduğunu daha iyi görünce insan kendisini cidden aldatılmış hissediyor.

Bununla ilgili (özgür yazılım) güzel bir anlatım-belgesel var youtube da; Türkçe altyazılı. Bir ara fırsat bulur ve izleyebilirseniz çok sevinirim.

Sevgi ve saygılarımla.
 
Alınma, darılma veya gücenme yok ! Ben bu arkadaşlardan vazgeçtim, çocuklarını düşünüyorum.
Oğlum yaklaşık 2 yıldır linux kullanıyor, hatta tüm aile. Yapmamız gereken de bu değil mi ? Yani bir nebze bağımlılıkları ortadan kaldırmak !
İnanın Open Source un tadına varsanız bir daha başka bir şey kullanmassınız, hatta kullandığınız döneme lanet edersiniz.
Bir dönem önce tüm okullar Linux'a geçecekti, ne oldu; biliyormusunuz ? Sermaye sahipleri ve siyasiler bilmem hangi menfaatdan dolayı vazgeçtiler bu projeden. O dönemlerde 2-3 ilkokul öğretmenine yardım etmeye çalışıyordum, şimdi onlar da yok ! Ne yapayım dağa taşa mı anlatayım burada ?
Sanırım birşeyleri birilerinin gözüne sokmak lazım, iyi ama onu yaptıktan sonra "gönül verme" nin ne anlamı kalacak ?
Sadece askeri veya çok özel projelerde kalmaması lazım...
Bu kavga hepimizin !
 
Kişisel görüşüm, kullanıcılar özgür yazılımların sistemini tam olarak anlayamadı. Linux dağıtımlarında (distro olarak tabir edilir) öncelikle hemen hemen her şey Türkçe' dir. Dağıtımlar (distrolar) açık kaynak olarak kullanıcıya sunulur; yani topluluk çalışmasıdır ve acaba bunda bir hinlik bir üçkağıt varmı diye istediğiniz gibi kodları, işlemleri, iletişim protokollerini, girdi çıktıyı herşeyi görebilirsiniz. Ama windows ortamında böyle birşey yok. Yani bir yazılım, ya sizin uşağınız olur ya da siz o yazılımın uşağı olursunuz. Bu yüzden programların arka planda neler yaptığını bilmemiz önemlidir. Windows -ki mikrosoft dünya devidir; bedavadan neden w10 u versin. Bedava peynir fare kapanında olur, ve asla artalanda neler yaptığımı bilmediğimiz - bilemeyeceğimiz ne veri alışverişleri dönüyordur. Ben ulusal güvenlik olsam, kişisel bilgisayarlara sızmak için çok ucuza çok güçlü bir antivirüs üretirdim. Düşünsenize, program sizin sabit diskinizi tırım tırım tarıyor ve istediğini istediği gibi raporluyor. Hoop herkesin veri tabanı elinizdee.. Dayısıyla sevişirkenki fotoğrafı, halasının düğünü, ilk okul resimleri, iş dosyalarınız ve hatta kameranıza mikrofonunuza istediği gibi ulaşıyor ve evimizi dikizliyor :). Özgür yazılımda bunlarınyapmak olanaksızdır, eğer kodlamadan anlıyorsanız zaten tüm işletim sistemini satır satır okur, beğenmediğiniz yeri siler, istediğiniz nitelikleri de eklersiniz.
Linux aslında bedava değildir, yapmak için bir maliyet ve iş gücü gerekiyor. Aynısını Anadoluda imce dediğimiz yöntemle, yani el birliği ve topluluk çalışmasıyla oluşturuyorlar. Ve bu insanlar ortaya çıkardıkları işletim sistemini ücretsiz dağıtıyorlar. Sistem üstünde uzmanlaştıkça da daha iyi posizyonlarda işler bulma şansı yakalıyorlar. Server olarak linux altyapısı çok kararlı, dünyanın en güçlü bilgisayarlarında bile linux çekirdekli sistemler var. Örneğin kurumsal olarak bir firma 50 tane bilgisayarına windows kuruyor 46$ dan lisans satın alıyor, yıllık olarak antivirüs alıyor, firewall server ıvır zıvır derken yıllık maliyetleri bir hesaplayın.. Ustune bir de nelerimin adamların eline geçip geçmediğini hesaplayın. Çünkü windows kapalı kutu, sadece masa üstünü değiştirebilecek kadar kişiselleşebilen koca bir virüs.

Aynı tabloyu linux ile düşünün, ortaya çıkan tablo korkutucu. Linux/gpu sistemlerinin çoğunu; hurdacıya verdiğiniz bilgisayarlara kurup takır takır çalıştırabilirsiniz, çevremde ne kadar eski bilgisayarı olan tanıdığım varsa ya Gpu/linux yukledim; eski diyerek değiştirmeye karar verenlerin eskilerini aldım Gpu/linux yukleyip cidden ihtiyacı olan insanlara ulaştırdım. Facebooka girip mynette okey oynamak tek keyfi olan bir sürü emekli amcanın da yüzlerini güldürdüm, misafirleri için bilgisayar olsun diye evinde el altında bulunsun diyen arkadaşlarıma yardımcı oldum. Neden bir 10 yıl daha bilgisayarım bana hizmet edebilecekken, youtube da video açmıyor diye çöpe atayımki.. Cebimde 2 tane linux kurulum usb si ile dolaşıyorum. Çok anlamıyorum şimdilik, ama ilerde hedefim usb ye sistemi kurup (muhtemelen slax) gittiğim yerde usb yi takıp kendi masaüstümü yanımda taşımayı planlıyorum.

Bu arada program yüklemek te dünyanın en kolay sistemidir. Program yöneticise gir, 50.000 ücretsiz programdan istediğini bul ve yükle düğmesine bas. Donanım tanımlama vsvs hiç birşeyle uğraşma.

Linux çekirdeği, yazılım ve donanım arasındaki en iyi köprüyü sağlar. Yani driver ara bul yükle gibi birşey ile karşılaşmazsınız. Bilgisayarımız ısınmaz. İş gereği windows lazımsa, virtualBox ile windowsu kurun ve kullanın linuxun altında; koca windowsun, notepad kadar hızlı açıldığını göreceksiniz hemde sistem kaynaklarını minimum kullanarak. Laptopum 10 gün açık kalıyor ve tıkanma donma ısınma yok, iki monitör süper kullanıyorum.

Gpu/Linux u yaymak cidden vatan borcudur diye düşünerek hareket ediyorum.

İmla için özür, telefondan yazıyorum.
 
Son düzenleme:
üniversite tezi hazırlarken windows 95 yüklemiştim bilgisayara. ama birşey fark ettim. o zamanların modası olan XP'den çok çok hızlıydı 95.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst