hangi C programlama dili

Katılım
16 Şub 2010
Mesajlar
382
Puanları
1
Yaş
31
arkadaşlar ben pic programlamya basic ile başlamıştım.azılımı dahada esnekleştirmek amacıyla C yazılımını öğrenmeye karar verdim.yanlız aklıma akılan birsey var.hangi C dilini tercih etmem gerekiyor.çeşit olarak C,CCS C,C++,hi-tech C vs.hangisini öğrenmesi kolay ve daha kullanışlıdır ve encok tercih edileni ve nedeni nedir?
Teşekkürler
 
bu sorunuz biraz yanlis olmus, hangi C diye bir fark yoktur.

Yani bu sorunuz suna benziyor:
-Ben uzun suredir otomatik vites araba kullandim, simdi duz vitese gecmek istiyorum, acabe renomu, fiatmi, toyotoma kiami, VW mi alayim ne onerirsiniz, hangisinde duz vites araba kullanmayi daha kolay ogrenirim

Cevap, eger acemi isen hepsinde bir kere debriyaj balatasini siyirirsin. Daha kolay diyede birsey yok, cok calisir, pratik yapar ogrenirsin. 30derece yokusta yaninda uc arkadasinla arabayi kaldirirsan ogrenmissin demektir.
 
evet haklısınız sorum yanlıs oldu biraz gece açmıştım konuyu uykulu kafayla oyle yazmışım.
yanlız yukarıda saydıklarımdan hangisi daha diğerlerine göre daha cok kullanılan ve daha esnektir.diyelimki aritmetik işlemin yoğun olduğu bir program yazılacak benim şuanda kullanmıs olduğum PBP aritmetik işlemlerde pek esnek değildir ve hız bakımındanda etkiler.bunun için hangisini secmeliyim?
 
CCS C çalışmanı tavsiye ederim.
 
-Bende pıc basic plus kullanıyordum yüksek okuldaki hocamın uyarısından sonra CCS C diline kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
-Hocam uyarısında şöyle demişti;
-Pıc basic plusta 8 servo motoru birden aynı anda sürerken hata veriyor yada kilitleniyordu ama C dilinde bu osrun asla olmuyor diye tanımladı...
 
benimde aklıma CCS C öğrenmek geliyor ama .Hİ-TECH C ile arsındaki fark nedir?ha diyeceksiniz ikiside C dili fark yok.ama mutlaka bir avantajı vardır.her ikisinide kullanan yada fikri olan arkadasları önerisini bekliyorum.
Teşekkürler
 
Öncelikle en büyük avantajı derleyicisi.Çok kaliteli ve fonksiyonlu bir derleyicisi var CCS'in. Program yazmayı çok kolaylaştırıyor+Çok fazla örnek uygulama bulabilirsin internette.
 
ilginiz için teşekkür ederim sağolun.önce C yi temel olarak öğreneceğim.sonra CCS ile çalışıp.daha sonra Hİ-TECH C ye geçmeyi düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst