Hakko v606e panel ile csd5 servo sürücü haberleşmesi

Katılım
28 Ağu 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
HAKKO V606E PANEL-CSD5 SERVO SÜRÜCÜ HABERLEŞMESİ

Hakko panel ile csd5 servo sürücü ve hakko panel ile bilgisayar arası rs-485 kablo bağlantısı yapıldı.

Panel yazılımı olan V-SFTV5 çalıştıralım.Yeni dosya açalım.

1.png

Karşımıza panel modelini seçmemiz isteniyor.

2.png


Sonrasında ise modbus üzerinden haberleşeceğimiz cihazımızı seçmemiz isteniyor.Panelimiz RS OEMAX'ı desteklemediği için MODBUS RTU seçiyoruz.
3.png


Sayfamız açıldıktan sonra communication parametrelerini ayarlayalım.PLC Communication’a çift tıklayalım.Açılan pencerede Main1 sekmesinde Default olarak ayarlar geliyor , RS-422/485 i seçiyoruz.

5.png


Detail sekmesine geliyoruz şimdi de.Burada Connection Mode’u 1:1 yapıyoruz.Çünkü bir slave olacak.Target Port no ise 1 olacak.Bu “1” bizim slave cihazımızın ID’sidir.Diğer ayarlar default olarak kalacak.
6.png


Panel tarafındaki haberleşme ayarlarını tamamladık.Şimdi ise CSD5 üzerindeki haberleşme parametlerini user manuel’den bakıyoruz.Burada belirtilen parametreleri sürücüye doğru bir şekilde girmeliyiz.Node Adresi ile Panel tarafındaki Detail kısmındaki Target Port No Monitoring aynı sayı olmalıdır.Aksi halde haberleşemez.
Ekran Alıntısı5.PNG



Servo motorumuza bir buton ile modbus üzerinden SV-ON vermek için tasarım ekranımıza bir switch ekleyelim.Switch üzerine çift tıklayarak properties kısmını açalım. Burada Out Memory kısmında çıkışımızı PLC olarak seçiyoruz. Buradaki “PLC” slave cihazımızdır yani bu bir sürücü de olabilir bir plc de.Yan sekmeye geldiğimizde “1” sadece yazma, “3” sadece okuma, “4” hem yazma hem okuma olarak kullanılabilir.Biz burada “4” ü seçelim.Bir yan sekmede ise adresleme kısmı var.

CDS5 MODBUS manuel’inden SV-ON için gerekli adres ve biti öğrenelim. Adres 3000 ve 0.bit olarak gözüküyor. Biz buraya modbus adresini yazarak +1 olarak yazıcaz yani 3001-00 olacak. Bu “+1” işlemi değişebilmektedir. Deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. Bazen “-1” de olabilmektedir.

8.png

Uygulamamızda feedback position,index mode,jog mode çalıştırma,auto tuning, hata resetleme,ileri geri çalıştırma gibi parametreler denendi.Modbus parametrelerini CSD5 MODBUS manuelinden bakarak haberleştirebilirsiniz.

9.png

V-SFTV5 programından ve çalışma ortamından birkaç örnek görüntü;
Ekran Alıntıs4ı.PNG


İletişim:+90 (212) 674 80 60
Market Elektrik Otomasyon
www.marketotomasyon.com
 

Ekli dosyalar

  • 4.png
    4.png
    91.3 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst