Hakediş-Keşif-Metraj Çıkarma

Powercode

Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Hakediş-Keşif-Metraj Çıkarma-Geçici kabul-kesin kabul-ihale dosyası hazırlama konularında bilgi ve dökümana acil ihtiyacım var paylaşırsanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
aynen benimde ihtiyacım var, paylaşan arkadaşlar: çok makbule geçer...
 
Böylesine geniş bir konuyu satırlara sığdırmak pek mümkün değildir arkadaşlar ancak soru-cevap şeklinde size yardımcı olunabilir.
 
ne ile ilgili metraj çıkaracaksın, iç tesisatmı yoksa yüksek gerilim mi,
 
Hastane konut gibi yapıların elektrik işleriyle ilgili ise elimde birçok proje ve keşif listesi var.Paylaşabilirim ancak tam olarak ne istediğinizi bilmem lazım.
 
Hastane konut gibi yapıların elektrik işleriyle ilgili ise elimde birçok proje ve keşif listesi var.Paylaşabilirim ancak tam olarak ne istediğinizi bilmem lazım.

hocam hastahane, otel, toplu konut gibi büyük ölçekli projeler ve keşifler varsa paylaşırsan sevinirim. Daha çok büyük ölçekli projeler lazım, teşekkürler.
 
keşif yapılan işe göre değişeceği için bunu bir kalıba sığdırmak mümkün değildir.yapılacak olan işleri basamaklar halinde yazıp o iş ile ilgili gidecek malzeme işçilik sarf malzeme nakliye vb gibi kriterleri teker teker yazmanız gerekir.
 
hastane projesini elektrik çizimleri ekliyorum.Umarım işinize yarar
 

Ekli dosyalar

  • hastane_proje.rar
    9.2 MB · Görüntüleme: 311
Merhaba esrabrr,

Hastane projesi ile uğraşıyorum.

Uygulamada çıkabilecek sorunlar ile ilgili tavsiyeniz var mıdır?
 
Her projenin keşfi farklıdır. Dolayısı ile bu konuda bir standart aramayın. Mesela ben 8-9 yıldır keşif çıkartırım. Toki konut projeleri hariç hiç bir projenin keşfinin benzer olduğunu görmedim. Ancak soru sorulursa yardım edebilirim. Mesela hastane projelerinde neye dikkat edilmelidir? tarzında bir soru gibi...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst