Hız Kontrol Gerilim Düşümü

Sepam S20 olması lazım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
S20 , trafo koruma rölesi değil.S20 ise,parametre ayarları tekrar gözden geçirin.Sorununuz de-
vam ederse,Schneiderden Selman beyi ( 05334209854 ) aramanızda yarar var.
 
Teşekkür sn.fahri yetiş Bir analiz yapacağız hafta başından itibaren
 
1.kesiciye açmayı verdiren koruma roleleridir.kesiciye açma komutu geliyor ise
nicin açma verdiğini role üzerinde mutlaka bir ikaz lambası olması yada ekranında yazması gerekir.rolenin de marka modelini yazarsanız daha iyi olur.rolede açma gerektiren durumlar :aşırı akım,toprak kaçağı,dengesiz yük gibi eger role üzerinde bunlar yazmıyorsa role uzerınde arıza kodları vardır (ANSI kodları )her kodun karşılığında arızanın açıklaması yazar.http://partneregs.com.tr/upload/2014/05/c6a3ec6dd5fc8ac1817a937779e45909.pdf
2.bir ihtimal ise kesici üzerinde muhtemnelen düşük gerilim koruma bobini vardır.bobin uclarına ag trafosundan beslenerek sürekli bağlı durumdadır.gerilim minimum set degerine ulaştığında kesiciye açma komutu verir.gezer vincinizin kablo mesafesi uzunsa vincinizinde yükte devreye girdiğini düşünüresek gerilim düşümü rolesi kesicinize açma verdiriyor olabilir.
 
S20 , trafo koruma rölesi değil.

Problemi soran arkadaşımız herhangi bir şekilde trafo koruma rölesinden bahsetmemiş. Ama sanki anlatırken sorununun trafonun OG kesicisinin açması gibi tarif etmiş. Sizde öyle anladığınız için mi S20 trafo koruma rölesi değil diyorsunuz?

Birde S20'ye, sekonder koruma rölesi diyebilir miyiz?
 
Son düzenleme:
Sepam rölelerde sekonder koruma röleleridir. Parametre ayarları PC üzerinden yapılır. Koruma fonksiyonlarına ait açma zaman eğrileri sf52'de.
http://www2.schneider-electric.com/resources/sites/SCHNEIDER_ELECTRIC/content/live/FAQS/234000/FA234616/tr_TR/Sepam_1000 20_serisi_kullanim_kilavuzu_TR.pdf

1.sıradaki ürünlerle sondan 2. sıradaki ürünleri incelerseniz @fahri yetiş bey'in bahsettiği farkı görmüş olursunuz.
http://www.schneider-electric.com.t...l-sistemleri-orta.page?f=NNM1:Koruma+Röleleri
 
Son düzenleme:
Fazlar arası ve Faz-Nötr arası Alçak gerilim değerlerini kontrol ediniz. Akabinde fazlara ait yük akımlarını kontrol ediniz.
Sekonder rölede toprak koruma fonksiyonu vardır. Fazlar arası dengesizlikte açma yapar bunun set değerine de bakınız kuvvetle muhtemel sorununuz budur.
Yaşliuzman en doğru yorumu yapmış bence sürücüler ilk kalkinma aninda sebekeden dengesiz akimlar ceker. Bunlar kacak akim rolelerini actirabilir. Sizin durumunuzda da rolenizdeki akim dengesizligi ayarlarini kontrol etmenizde fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst