Gitti Gidiyor Tarzı Sitelerden Güvenlik Kamerası Alınır Mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
Ticari amaçlı site vb. reklam yapmak yasaktır.
İnternet teknolojisi, güvenlik sistemleri sektörünü de olumsuz yönde etkilemeyi başladı. Özellikle n11, gitti gidiyor ve sanal pazar tarzı sitelerde satılmaya başlayan güvenlik kamerası ve alarm sistemi setleri ve ürünleri, güvenlik kamerası satış ve montaj hizmeti veren firmaların satışlarını ciddi derecede olumsuz yönde etkilemeye başlamış durumda.​

Son zamanlarda özellikle güvenlik kamerası kurulumu yapan firmalar müşterilerine verdiği tekliflerde sürekli olumsun dönüş aldığı sebebini de müşteri ürün kodunu internet arama motorlarında aradığında gitti gidiyor yada n11 gibi sitelerde neredeyse bayi alış fiyatlarına yakın fiyatlardan satıldığını gördüğü için kabul etmediğini belirmekte. Bu şekilde müşteri kaybı yaşayan bir çok güvenlik kamerası kurulumu yapan firma bulunmakta.

Son kullanıcılar neden bu gibi siteleri tercih ediyor ?

Bu soru için bir çok farklı neden sayılabilecek olsa da bana göre bunun iki farklı sebebi bulunmakta.

1 – Fiyat : Bu gibi sitelere girildiğinde ürün fiyatlarının firmaların verdiği fiyatların ciddi derecede altında olduğu görülmektedir. Bu sebepten dolayı son kullanıcılar bu gibi sitelerden kamera sistemi almayı tercih etmektedirler.

Eskilere dönecek olursak 2010 yıllarında güvenlik kamerası kurulumu yapan firmalar güvenlik sistemi montajların da neredeyse %100 para kazanmaktaydılar. Sektörün daralması ve bu işten anlayan yada anlamayan firmaların bu sektöre girmesi ile kar marjları giderek düşmüş olup günümüzde malzemeden %20 para kazanmak bile imkansız hale gelmiştir. İşçilik fiyatları da ciddi derecede düşmeye başlamış olmakla beraber kalitesiz işçilik yapan firmaların sayısı oldukça artmış durumdadır.


Bu gibi sitelerden ürün alan kişiler daha sonra yaşayacakları sıkıntıların farkında olmadığında bir çok son kullanıcı aldığı ürünleri çöpe atmakta yada randıman alınamamaktadır.

Şunu da belirtmeliyim bu gibi sitelerden ürün alıp olumlu yorum yapan, yani memnun kalan kullanıcılarda bulunmaktadır.

2 – Merdiven altı diyebileceğimiz güvenlik kamerası kurulumu yapan kişi yada firmaların müşterilerini dolandırması, kurdukları güvenlik sistemine teknik destek ve hizmet vermemeleri son kullanıcıları bu gibi sitelerden ürün almaya yöneltmiş durumdadır.

Güvenlik sistemi ciddi bir iştir. Unutmayın sadece güvenlik sistemi değil sistemle birlikte hizmet satın alacaksınız.

Gitti Gidiyor Tarzı Sitelerden Güvenlik Kamerası Alınır Mı ?

Gelelim sorumuzun cevabına, bu gibi sitelerden güvenlik kamerası seti almak açıkçası çok mantıklı değildir. Bunun sebeplerini aşağıda sıralamaya çalışacam ;

  • Satın alınacak olan kamera sistemi görüntü kalitesini görmeden almak bahtınıza ne çıkar ise kabul etmek demektir. ( Beğenmezsem iade ederim diyenleri duyar gibiyim o iş öyle olmuyo )
  • Bu gibi sitelerde satış yapan kişi yada firmaların çoğu güvenlik kamerası kurulumu yapan kişiler değildir. Sadece al sat yapan bu işten anlamayan sattığı ürünlerin desteğini veremeyen kişilerden alınan ürünler kurulum esnasında ciddi sorunlar yaşatabilir.
  • Satılan sistemlerde montaj hizmeti yoktur, bu nedenle satın aldığınız sistemin kurulumunu siz yada çevrenizden bu işten anlayan biri yapması gerekir, bu da ekstra maliyet demektir.
  • Bu tür sitelerde satılan ürünlerin çoğu faturasız olduğu için garanti yoktur ( faturalı deselerde çoğu faturasız satış yapmakta ) yada satın aldığınız ürün arızalandığında karşınızda muhatap olacak herhangi bir kişi bulunmamaktadır.
  • Bu gibi sitelerde satılan ürünlerin açıklamaları gerçekleri yansıtmamaktadır, örneğin 1000 tvl kamera piyasada yok iken adamlar 1200 tvl güvenlik kamerası satmaktadır. Son kullanıcılar bu işten anlamadıkları için kolayca kandırılmaktadır.
Saygılarımla

Ümit ÖZALP
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Reklamlar hayırlı işler... Burasıda ticarethaneye döndü ya ..
 
Burasıda ticarethaneye döndü ya ..
hocam,
bilgi paylaşmadan sadece proje çiziyorum ilanı haftada bir paylaşılıyor.
profesyonel iseniz alanınız ile ilgili yığınla soru geliyor yanıtlayın yazınca polemiğe giren bile mevcut. üstelik site eleştirimi kaldırıp sadece reklamı bırakıyor ilgili sayfada.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst