Gitar Amfisi Yapımı

Arif Taban

Üye
Katılım
2 Nis 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
25
Ekran Resmi 2017-04-02 00.11.14.png

Merhaba Arkadaşlar ! Elimde görmüş olduğunuz üzere 4 adet hoparlör var. Ben bunları tek bir kabinden birleştirmek istiyorum ancak bu konuda hiçbir bilgim yok. Şuan ki ilk amacım normal bi ses sistemi olarak birleştirmek. Ama ilerleyen günlerde elektro gitarda bağlama gereksinimi duyabilirim. Bu yüz bass, trible, mid ve mümkünse distortion ayarlarınıda yapabilmek istiyorum. Yani aslında bir gitar amfisi olacak. Bu ayarlar sayesinde normal müzikte dinliyebileceğim. Yardım ederseniz şimdiden çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: gog
Eğer elektronik bilgin yoksa bas tiz devre ve AMPFLİKATÖR Yapamayacaksan.Kendinden ampfili hoparlörlü vcd veya dvd ler var .
 
Eğer elektronik bilgin yoksa bas tiz devre ve AMPFLİKATÖR Yapamayacaksan.Kendinden ampfili hoparlörlü vcd veya dvd ler var .
Açıkçası yardımlarınızla uğraşmayı düşünüyorum. İnternette bir çok devre şeması var ancak dediğim gibi donanımsal olarak pek bi bilgim yok.
 
Uğraşmaya değecek hoparlörler değiller. Üç nal bir de at eksik gibi düşünme de, uygun hoparlör değiller. Bunlar hi-fi için kullanabileceğin hoparlörler, senin ihtiyacın olan pA gurubu hoparlorler (pro-audio).

En fazla şu olur, lm386 dan 1 wattlık birşey yapar yoluna devam edersin, ötesi zor.

Kolay gelsin.
 
Google da tamircihasan'ın devrelerini araştır, yapım aşamaları detaylı olarak anlatılıyor. Fakat hoparlör için amfi yapma sen amfini yap nasılsa her hoparlör ile kullanırsın. Ama tavsiyem eğer satılan amfilere fazla para harcamak istemiyorsan madem, elektronikçilerde okul ödevleri için satılan hazır amfi paketleri olur uygun fiyatlı sen sadece alıp parçaları lehimliyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst