generatörde aktif reaktif güc ayarı

haykiris06

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
232
Puanları
1
arkadaslar generatorlerdekı aktıf reaktıf guc ayarı ne oluyor ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaslar generatorlerdekı aktıf reaktıf guc ayarı ne oluyor ?

Aktif güç talebi gerçekleştiğinde governör kartı yakıt pompasındaki vanaya müdahale ederek motora giren yakıt debisini arttırır. Aktif güç talebi karşılanmış olur.
Endüktif reaktif güç talebinde mıknatıslanma akımı arttırılır bunun için rotor akımı yani uyartım akımı arttırılır bunu A.V.R (Automatic Voltage Regulatör) sistemi ile sağlanır. Bu jeneratörlerde 0,8-1 endüktif değerleri arasında karşılanır. 0,8end altı yük değerinde jeneratör talebi karşılayamaz zorlanır bu durumda değeri 0,8-1 aralığına taşımak için sabit kondansatör konulur.
Sistemin kapasitif reaktif eksende çalışması jeneratör için tehlikelidir çıkış gerilimini yükseltir ikaz devresinin hasar görmesine neden olur. Uyartım akımı minimum değerdedir kapasitif yük artışı durumunda tehlike artar olmaması gereken durumdur.
Kabaca böyle sitede alternatör çalışma sistemi v.b. bilgiler mevcut incelemeni tavsiye ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst