Gemi Elektriği ile İlgili Sorular & Dökümanlar

tamam en kısa surede otamasyon projesını scan edıp yayınlıyorum herkeze kolay gelsın...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaslar resım uploadımda bır yanlıslık olmus bunlar avk marka 850 kw shaft jeneratoru vede reıntjes marka reductıon gear&clucht sıstem
 
sn: elect off

öncelikle vermiş olduğunuz gemi elektriği bilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Ancak hep merakım olmuştur... bu işi yapan değerli meslektaşlarıma gemilerde belirlenen ücret ne kadar oluyor, bu gün kü tahmini değeri nedir

Teşekkür ederim.
 
tahmini deıl dırek maasları vereyım 15 gun once geldım seferden
yabancı bayraklı tankerlerde maas 3100 3500 dolar arası 4 veya 5 aylık kontratlar halınde kontratın 4 aysa 1 ay da calısmadan izin parası verırler denızcı dılınde 4 e1 denır yanı onuda maasınla beraber hesaplarsan 3500 dolar maasın varsa 4 ay kontratın 1 ayda ızın paran maasını kontratına bolersın asıl maasını hesap etmıs olursun şöyleki;3500/4=891.5 3500+891.5=4391.5 4391.5x1.48(dolar kuru)=6499 tl olarak maas hesaplanır
kuru yuk gemılerınde ıse maaslar 2300 2500 dolar 6 ya 1 kontrat olarak su ankı pıyasada gecmektedır.
 
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.elinize sağlık baya bileklerinizi ağrıtmışsınız.
 
Sayın elect off

Elektrik teknisyenlerinin gemilerde çalışma olasılı nedir? Ayrı bir kurs veya sınavamı girilmesi gerekir? İşe ilk başlayanlar gemide tek elektrikçimi olur yoksa tecrübeli bir elektrikçini yanında yetiştirilirmi? Son olarak, bir yaş sınırı varmıdır? Teşekkür ederim.
 
elektrik teknisyeni teknikeri mühendisi hiç fark etmez gemilerde çalışabilir gerekli olan elektrik zabiti yeterliliğindeki liman cüzdanına sahip olmak için elektrik ile ilgili bir bölümün dıploması yeterli.tabııkı sadece lıman cuzdanı yetmıyor mınumum 7 adet sertifıkaya daha ihtiyacın var onların kursları var sınavları var ama bunlar elektrıkcılık ile ilgili deil o sertifikalar denizcilikle ilgili bir de pasaport.Denize ilk çıkan biri elektrikçi direk elektrikci olarak iş bulması çok zor hiç bir firma güvenip gemiye göndermez hiç unutmam daha 18 yasında elektrık zabıtı olarak iş ararken bugunun buyuk firmalarının bırının makıine espektörü olan bir abimiz beni karşısına alıp sen jenerator bılıyon mu sen sogutma bılıyonmu sen hidrolık pnomatık bılıyonmu sen navigation cihazları gördünmü sen hiç ana makine gördünmü diye sormusmustu bende haliyle hepsıne hayır demiştim orda biri bozulsa ne yapcan dedi hiç bir cevap verememıstım sonra bana senı yagcı yolıyım sonra bakalım dedı bende balıklama kabul etmıstım daha sonra 11 yıl o fırmada elektrık zabıtlıgı ve vardiye zabiti olark çalıştım.Şirketle anlaşıp yağcı olarak gemiye gidip daha sonra elektrikcılık isteyebilirsin.ha saçma sapan firmalar var onların gene saçma sapan gemileri var sırf senı sömürmek için seni gemilerine gönderebilirler ama inan başına işte gelebilir yada paranı pulunu alamassın seni denizden soğuturlar pişman ederler.en sağlamı iyi bir firmayla anlaşman durumunu belirtmen derim.ben 1995 te bu işe başladım 9 ay kadar yağcı olarak çalıştım o gemideki elektrik zabiti abim şansıma çok iyi biri denk geldi bana öğretebildiği kadar öğretmişti.elektrik zabiti gemide tek adamdır bayaağı bir önem arzeder ister günümüz full otomasyon gemileri olsun ister 30 yaşında hurdalar olsun gemide en çok sorumluluk taşıyan insanlardan biridir.sorumluluklar bir yana deniz yaşamı ve onun getirdiği zorlukları da taşıyabilmen çok önemli.insanlar denizciyi sadece geziyo olarak algılar ama aslında öyle deil.neyse bunlar senın verceğın kararlar.son olarak yaş sınırı yok tabiiki.ama 65 yaşında bir adamın da gemi kreylerıne ve direklerine tırmanmasıda pek kolay olmasa gerek :).....
 
öncelikle selam ederim herkese.
bende yakın zamanda(tahmin ediyorum max 2 hafta içinde inş) iyi bir firmada gemiye çıkaçağım elektronik zabiti olarak. ilk 6 ay stajyer olarak çalışacağım. eğer adaptasyonum iyi olursa, birdahaki sözleşmeye gerçek anlamda işe başlayacağım. tabiki bu benim elektrik ve elektronik anlamında, hem ilk işim olacak hemde gemiye ilk defa çalışmak üzere çıkacağım. normalde düz lise mezunuyum, ama endüstriyel elektronik okuyup, geçen sene bitirdim. hemde bölüm birincisi olarak. diğer öğrencilere göre tek farkım bu işi ciddiye almaktı. 2 senelik elekronikle ilgili tecrübem var diyebiliririm. yani bu konularda yeniyim. ama bu işte meraklı ve öğrenme isteğinde olan biriyim. onun için dua ediyorum, çıkacağım gemideki elektrik zabiti inş paylaşımcı biri olur diye. şimdi geleyim bu kadar açıklamadan sonra soruma.
tecrübesi olmayan birinin gemide fazla duramıyacağını düşünerekten, 6 ay içinde çok fazla bir şey öğrenemem diye düşünüyorum, acaba bunda haklı mıyım?
anlattığım üzere çok fazla tecrübesi olmayan birinin gemide, elektrik makinalarının çalışmasıyla ilgili tecrübesi ne kadar sürede olabilir tahminen?
bu işte öğrenme isteğim çok olmasına rağmen korkularım çok gerçekten.
ve bana neler tavisye edersiniz. çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Arkadaşım bir kere benim sana tavsiyem seninle ilgili olan tüm cihazların çalışma ve kullanım şekillerini çok iyi bilmelisin. bunun yanında da peryodik Bakım çok önemli denizcilik sektöründe. hangi cihazlara ne kadar sıklıkla bakım yapılır bilmelisin. bundan yola çıkarak olabilecek arızalara daha doğru ve kısa zamanda müdahele edebilirsin.
diğer tavsiyem herzaman elektrik veya elektronik zabitinin yanında olup yaptığı işi iyi gözlemlemelisin. gerisini iyi niyetli ve paylaşımcı iş arkadaşları dilerim sana.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst