Gazlı Havya

ugurcocuk

Üye
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
195
Puanları
1
Yaş
40
kardeşlerim gazlı lehim makinesi (havya) alacağım bunların gazı normal bildiğimiz çakmak gazımıdır? bittiği zaman çakmak gazı ile mi şarj edeceğiz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Doğrudur, gaz olarak bildiğimiz çakmak gazı kullanmaktadırlar. Elektrikli ucuz yollu kalem havyalara göre özellikle lehim sökerken gayet başarılı sonuçlar vermektedirler.
 
Allah razı olsun kardeşim peki lehim yapma aşamasında performansı nasıldır

Cümlemizle beraber inşallah. Bendeki kullanmış olduğum model Bu Linkte olan modelden. Fiyatıda hesaplı , Türkiye' de sadece boş havyasını 50 TL' ye satıyorlar. Genel olarak memnun kaldım. Lehim konusunda istasyon tipi havyalardan kullanmadım ama videolarındaki izlediğim gibi eski devre kartlarındaki lehimleri bile, değerken beraber eritebiliyor. Yani anlık olarak hemen lehimi yapıp devre elemanına zarar vermeden daha ısınmadan sen işini bitirmiş oluyorsun. Yalnız tek hoşuma gitmeyen yanı gaz sarfiyatı çok. Yanında çakmak tüpü olmadan uzun vadeli lehim yapman biraz zor. Birde, küçük yerlere lehim yaparken yanma odasının sıcaklığı yüzüne yada parmaklarına vurup seni rahatsız ediyor. Onun için kalem havya kullanır gibi fazla eğilerek yakın lehim yapma işi rahatsız edici olabiliyor.
Pratiklik, taşıma kolaylığı ve hemen hemen her yerde kullanma imkanı ile takım çantanızda bulunması gereken bir alet.
 
Sürekli kullanım için istasyon tipleri uygun olur. Seyyar geçici işler için uygundur başarılıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,529
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst