Güvenlik Sistemleri Sektörünün Kalbi Perpa Ticaret Merkezinde Atıyor

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
perpa_ticaret_merkezi.jpg

Elektrokent olarak kurulan perpa ticaret merkezi son yıllarda elektronik güvenlik sistemleri toptan ve perakende satışı yapan bir çok ithalatçı firmanın merkez üstü olmuş durumda, tabiri caizse adeta güvenlik sistemleri sektörünün kalbi burada atmaktadır.

Sektörün önde gelen ithalatçı firmaları, ara toptancılar, son kullanıcı satış ve montaj firmaları perpa içerisine dağılmış durumdadır. Özellikle 8. kat A blokta güvenlik sistemleri satışı yapan bir çok firma bulunmaktadır. Güvenlik sistemleri malzemelerin % 90'ı tüm Türkiye'ye perpa ticaret merkezinden dağılır.

Perpa ticaret merkezinde ana ithalatçıların olduğu gibi bir çok ara dağıtıcı firma bulunmaktadır. Ara dağıtıcı firmadan kastım, ana ithalatçıların isimsiz olarak getirdikleri güvenlik sistemleri malzemelerini üzerlerine kendi markasının etiketini ve logosunu vurarak kendisi ithal ediyormuş gibi satmalarıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bu tür ara ithalatçı firmaların arızalı ürünlerin tamiri için kendi teknik servisi bulunmamakta, arızalı ürünler ana ithalatçı teknik servislerinde tamir edilmektedir buda arıza onarım süresinin uzamasına sebep olmaktadır.

Güvenlik sistemleri son kullanıcı montajı yapan bir çok firmanın en büyük sıkıntısı perpa ticaret merkezindeki ara dağıtıcıların perpa 'ya gelen yada internet sitelerinden ulaşan son kullanıcılara bayi fiyatlarıyla aynı rakamlara ürün satmalarıdır. Bu durum son zamanlarda çok sık yaşanmakta ve perakende güvenlik sistemi satışı yapan bir çok montaj firmasına iş kaybettirmektedir. Son kullanıcıya satış yapan ara ithalatçı sistemin montajını taşeronlara yaptırmaktadır. İlk etapta bakıldığı zaman son kullanıcının ürünleri çok daha uygun fiyatlara satın almasından dolayı avantajlı gözüksede taşeron tarafından kuralan sistemin arıza durumunda teknik servis hizmeti verilmemesi yada çok geç süre içerisinde teknik servis hizmeti sağlanması büyük dezavantajtır. Taşeron tarafından kuralan sistem düşük rakamlara kurulduğu için ilerki zamanlarda kaynaklanacak arıza durumunda taşeron firmadan servis hizmeti almak zordur yada servis hizmeti için ekstra ücret talep edilebilmektedir.

Son kullanıcıların güvenlik sistemi satın alırken ilerki zamanlarda yaşanacak olası arıza durumlarında teknik servisi hizmetiyle ilgili sorun yaşamaları için buna dikkat etmeleri gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst