i.yilmaz

Üye
Katılım
17 Nis 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
merhabalar. Arkadaşlar güvenlik röleleri tam olarak nedir , tanımı nedir , ne işe yarar ? bu konuda bir araştırma yapıyorum da sizin fikirlerinizde benim için değerli
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bildiğim kadarıyla,

Yeni çıkan uluslararası normlara uygun olarak imalat yapan makina imalatçılarının güvenlik rölelerini kullanması şartı bulunmakta.

İlgili rölenin özelliği: devrede kullanılan diğer emniyet elemanlarına göre(fotosel,acilstop butonu v.s.) daha hızlı haraket ederek üzerinden vermiş olduğu kontak vasıtasıyla kontrol etmiş olduğu devrenin enerjisini kesme yeteneğine sahip olmasıdır.
 
1-2 hatta daha fazla kanala sahip inputlarla hızlı şekilde devreyi kesmekte kullanılan rölelerdir.Yeni nesil makinaların tamamında mevcuttur.
 
sistemin güvenli çalışması için kullanılır üzerindeki devre tamamlamadan çıkış vermezler makinenin çift el butonuna basılmadan devreye girmemesini saglarlar butonlardan biri sürekli basılı olsa dahi devreye girmezler ihtiyaca göre bi çok çeşitleri vardır mesela bizim sistemimizde pnoz v pnoz x5 pnozxv2 pnozx3 pnoz x4 gibi çeşitlerini kullanıyoruz daha detaylı bilgiyi pılz sitesinden bulabilirsin kolay gelsin
 
Herkese selam arkadaşlar ustadlar fabrikamizda pilz ile çalışan makinamizdayukardaki resimdeki hata veriyor ben nasıl bir yol izleyecegimi bulamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst