Güneş pili akımı nasıl ölçülür.

Bepo-san

Üye
Katılım
4 Ağu 2016
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar :) İnternette güneş pili almak için baktığımda 150 mAh 200 mAh gibi değerler yazıyor. Bu güneş pilleri elektriği depoluyor mu? Yoksa saniyede verdiği akımı mı gösteriyor. Bir de bunların verdiği akım stabil mi? Arduino gibi cihazları beslemek için kullanılır mı? Yardımcı olursanız sevinirim elektronik konularda yeniyim de. :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Güneş panelleri saatte verdiği enerji miktarını gösterir watt cinsinden amper cinsinden maxsimum değer vermesi için alıcının panelin werimliliğine yakın bi enerji tüketmesi gerekir.
 
güneş pilinin maksimum akımını ölçmek için açık ve güneşli bir havada paneli güneşe doğru çevirin ve dc ampermetrenin problarını panelin uçlarına değdirin. panelin üzerinde yazan akım değeri 1000 watt/ m2 ışık enerjisi altında panelin ürettiği akımdır. güneş paneli sadece güneş varken akım üretir. karanlıkta akım üretmez. enerji depolamaz.
 
200 mAh demek verebileceği max akımdır , o da depolama değil.Güneş ışıklarının açısına ve şidettine göre yükselir alçalır.Voltaj ve akımın sabit düzenli olmasını istiyorsan , çıkışına gerilim sabitleyici ayarlayıcı regülatör devre ekleyerek kullanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,209
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst