Güneş paneli şarj kontrol cihazı ile sulu akü şarj olur mu?

abuzerefendi

Katılımcı Üye
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
451
Puanları
99
Yaş
40
Bir arkadaşımın bağ evinde otobüslerde kullanılan 12 voltla çalışan tv lerden ve uydu alıcısından var. Tv 23 watt uydu alıcısı ise 7-9 watt yazıyor. yani toplamda 30 35 watt arası saatlik bir tüketim yapmakta. Bu tv ile çocuk sürekli tv izlemekte. Bu sistemi arkadaşım traktöründeki 135 amperlik akü ile kullanmakta. fakat gündüz traktör kullanılması gerektiğinde çocuk tv izleyemediği için durmuyor. şimdi sorunu çözmek için düşüncemiz şöyle ;

50 watt güneş paneli
5 amper şarj kontrol cihazı

ile bu traktör aküsünü hem güneş varken doldursak, hemde traktör çalışacağı zaman güneş panelinin ürettiği 50 wattlık güç kayıplar ile 35 watt a inse bile akü yok iken direk güneşten tv çalışır mı?

Birde akü sulu akü olduğu için şarj kontrol cihazı bu akü ile kullanılabilir mi? yani jel akü yerine traktörün sulu aküsü kullanılır ise?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kimse cevap yazmamış ben yazayım oluyor. hemde çok güzel çalışıyor :)
 
Sulu akülerin şarj gerilimi yanlış bilmiyorsam 13.6 volt maksimumdur.

Jel akülerin şarj gerilimi 14.4 volttur.

Jel akü yerine sulu akü kullanırsanız ilk başta sorun gözlemlenmeyebilir ancak bir süre sonra akünün ömründen yemeye başlar. Ayrıca akü kaynama sorunu yaşayarak saf su kaybı oluşabilir.
 
sarj kontrol cihazının mppt özellikli alırsan akü tipi secebilirsin ayrıca akulerın ömrunu ve aldıgın verımı arttırırsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst