Güneş enerjisi mi rüzgar enerjisi mi? Yüksek lisans konu tercihim önemlidir !!!

gomorra

Üye
Katılım
31 Tem 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Arkadaşlar enerji mühendisliğinin yenilenebilir enerji kaynakları kısmında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Fakat uzmanlaşacağım konuyu belirlemekte sorun yaşıyorum.

Sizce sektörel ve gelişimi anlamında hangisi daha avantajlıdır?

Deneyimli ve bilgili kişilerin her iki kaynak için de avantaj ve dezavantajlarını paylaşmasını istiyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım kusura bakma eleştiri yapıcam yüksek lisans yapmayı düşünüyorum diyorsun o seviyedeki bir insan bunun araştırmasını yapabilcek bu konuda karar verebilcek yetiye sahip bir insandır, mezun olmuş mühendis bir insansın,lisansta okuyan bir öğrenci bile bu iki konudan birini seçmek istiyorsa her ikisini de araştırır enine boyuna karşılaştırır ve en sonunda karar verir hangi konuda uzmanlaşacağına, kendin araştırıp karşılaştırıp o şekilde sorsan daha iyi olmazmı, işte arkadaşlar ben iki konuyu da araştırdım, rüzgar enerjisnin şu şekilde avantajları güneş enerjisinin şu şekilde avantajları var bende bu yüzden bu konuyu seçmeye karar verdim sizin yorumlarınızı alabilirmiyim şeklinde yapsan senin açından daha faydalı olur. direk avantajlarını ve dezavantajlarını istiyor olmanı bir mezun olmuş mühendis bir arkadaşa üstelik yüksek lisans yapmayı düşünen birisine yakıştıramadım. yüksek lisans zaten araştırma niteliği yüksek kişiler içindir.
 
Öncelikli olarak bu konuda deneyimli insanlardan bilgi almak istediğimi belirtmiştim.Yani bu konular üzerinde araştırmamı yapıp Türkiye'de kullanım alanlarını ve sektörel anlamda katkı paylarını üç aşağı 5 yukarı biliyorum.Fakat geleceğim için mesleğin geniş kitlelere hitap etmesi ve sürekliliğinin olması önemlidir.Bu anlmada deneyimli kişilerin,bu konularda sektörde çalışanların püf noktalarını benimle paylaşması daha önemlidir.
İnternette milyonlarca bilgi bulunmaktadır sevgili arkadaşım.Malesefki üniversitelerde pratiğe yönellik realist yaklaşımlar olmadıgı için karar vermekte zorlanıyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst