Güneş Enerjinin Şebekeye Bağlanması

Katılım
7 Ocak 2014
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar,
Arkadaşlar şimdi, 100 kW enerji ihtiyacı olan bir yükümüz var. 35 kW lık bir güneş enerji santrali kurulu. Şebeke ile santrali aynı baraya bağlıyoruz.

Enerji ihtiyacı güneş santralinden az olduğunda hepsini güneşten mi alır? daha fazla olduğunda nasıl bir davranış şeklinde olur? Mantıken biraz anlıyorum ama teknik boyutu nasıl olur ???
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
35kw sistem kurulu demişsiniz bu durumda proje nasıl kurulduysa o şekilde çalışır. Bu kapasitede bir üretim için akü kullanmak çok masraflı ve saçma olacağından muhtemelen zaten doğrudan şebeke bağlantılı bir sistem olmalı bu güneş paneli projesi.

Enerji ihtiyacı güneşten elde edilenden az olduğunda doğrudan güneş panelinden alınan kullanılmalı mantıken. Şebeke bağlantılı bir sistemden fayda sağlamak için bölgedeki elektrik dağıtıcısı ile anlaşma yapılıp çift yönlü sayaç ile faturadan mahsuplaşma yapılır ve borç yerine alacak getirirse ödeme alınması gerekir. Sistem kurulu dediğinize göre eğer sistem bu şekilde değilse o zaman anlaşma olmadan elektrik doğrudan şebekeye verilmiş olmalı bu durumda ise ihtiyaç olduğunda panelden gelen elektrik kullanılır olmadığında ise fazla enerji bedava olarak şebekeye hediye edilmiş olur.

Projenin teknik kısımlarını projeyi yapana sormanız gerek.
 
Sözleşme ve belge kısımlarını anladım. Teşekkür ederim.

Asıl kafama takılan elektrik karakteristiği. Şimdi solar taraftan enerji üretildiği sürece her zaman o kısmı kullanacak değil mi? Şebeke ile solar kısım senkronizasyonu nasıl sağlıyor ? Bu konuda yardımcı olabilir misiz? Şimdiden teşekkürler.
 
Solar taraftan enerji üretildiği sürece o kısmı kullanacak diye bir durum söz konusu değil. Panellerden üretilen enerji 100 kw kurulu gücün altında olduğu için AG'den (100kw üzeri olsa OG'den verme zorunluluğu var.) direkt olarak şebekeye verilir, gerekli miktardaki enerji şebekeden çekilir. Çift yönlü sayaçtan şebekeye verilen ve şebekeden çekilen enerji ay sonunda kwh cinsinden okunur ve mahsuplaştırılır. Solar kısımda üretilen enerji DC'dir. DC enerjide invetör yardımıyla AC'ye 220 V 50 Hz yada 380 V 50 Hz' e çevrilip şebekeye verilir yani şebekeye tam ssenkronize şeklide.
 
Tam emin olmamakla beraber örnek bir tek hat şemasında yola çıkaraktan söylüyorum, sistemin 1 kW bile enerji ihtiyacı olursa şebekeden çekecektir, sistem şebekeden çektiği sürecede güneş santrali boşta çalışacaktır. ne zamanki sistem enerji harcamazsa o zaman güneş panelleri ters besleme ile şebekeye elektrik satacaktır.
 
merhabalar üstadlar yardımınıza ihtiyacım var.
1MW lık bir GES santrali kurulacak kurulmadan önce tedaş tek hat şeması istemiş bu konuda bana yardım edebilecek üstad var mı?
örnek bir tek hat şemasını
[email protected] adresime ulaştırabilecek kişi var mı acaba?
şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst