Güç Kaynağına Ampermetre ve Voltmetre Bağlama

hiboduman

Üye
Katılım
18 Şub 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Arkadaşlar daha önceki başlıkta çok yardımcı oldunu birde bu konuda yardımcı olabilir misiniz :) Benim devrem resimdeki ve buna voltmetre ve ampermetre göstergesi yapacağım yardımlarınızı bekliyorum.

cunningfox1.gif

ayrıca pcbside bu şekilde
pcb.gif layout.gif connections.gif

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum voltmetre ve ampermetreyi nereye bağlayacağım ve elinizde devre var mı?
 
Devrede verilmiş zaten bağlanacak yerler. 1 den 13 e kadar olan terminallerden alıp bağlayacaksınız.
 
ben bildiğim şekilde anlatayım

Devre şemanızdan bakarsanız 3-4 arasından voltmetreye bağlantı yapacaksınız. Voltaj okumasını burdan alacaksınız.

Birde ampermetreyi ölçüm devrenize seri gireceksiniz. mesela ampermetrenin bir ucunu 3 e bağlayıp ampermetrenin diğer ucunu besleyeceğiniz devre yada alıcıya vereceksiniz.

Voltmetre power supplynizin çıkışına paralel bağlanacak
Ampermetre power supplynizin çıkışına seri bağlanacak
 
Resimdeki gibi bağlayabilirsiniz.cunningfox1.gif
 
Ampermetre direk bağlanmaz şönt direnç (hepsinde bu direnç bulunmaz) üzerinden ölçüm yapar, okuma aralıkları var. Devrenle ilgili bilgi yok alacağın v/a metreyi dikkatli seç bilinçli al söylemem gerek var mı bilmem "+ ve -" sine dikkat et.
 
Şemadaki güç kaynağının çalışma prensibi nedir?Bende 0-24v ayarlı 5 amper lcd göstergeli güç kaynağı şeması arıyorumda :)
 
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler..

Şemadaki güç kaynağının çalışma prensibi nedir?Bende 0-24v ayarlı 5 amper lcd göstergeli güç kaynağı şeması arıyorumda :)

Devre 0-30V 0-2A sağlamakta. Lcd göstergesi bağlayacağım onun için bu başlığı açtım A ve V göstergesi olacak. V yi çıkışta almayı düşünüyorum ama A konusunda sıkıntım var.
 
Lcd devreleri aynı besleme kullanımında sorun çıkarabiliyorlar İki ayrı besleme ile sorun çıkmaz. Resimdeki gibi bağlarsanız sıkıntı olamaz. Çıkarsa da biz buradayız.
 

yanlışım varsa lütfen düzeltin.

sekildeki devrede a yazan yere küçük bir direnç baglaman lazım. akım bu direnc üzerinden geçecegi içinde wattlı direnc kullan. küçük dediğim 0.1 ohm mesela. direncin önündeki voltajı ve çıkısındaki voltajı analog olarak okuman ve bunu lcd ye yazdırman lazım. devreye göre solundaki voltajdan sağındaki voltajın farkını alıp 0.1 ohm a bölersen bu sana onun üzerinden geçen akımı verecek. direncin sağında okudugun voltaj değerinide oldugu gibi lcdye yazdırman lazım. böylece hem akım degerini hem voltaj bilgisini 2 analog giriş kullanarak lcdye yazdırabilirsin.
 
2 adet ucuz DMM (max 10A ölçer) ile işini çözersin. 1. Amper için ayarlar ve buna göre probla diğerini de volt için Sn. Kaygısızın verdiği şemaya bağla. Arkadaşların bahsettiği sorunlarla uğraşmazsın kimi yerde 10 tl nin altında satılıyor(hem dijital-LCD, hem de ayrı beslemeye sahip ;)). Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst